448584
448584
448584
448584
448584

MA VI SE ŠALITE? Splićanka u mjenjačnici za 100 eura dobila 705 kuna

  • , 31.08.2016., 17:53
  • Autor:
  • komentara

Stranu valutu odlučila je promijeniti u kune u mjenjačnici u jednom splitskom šoping centru, a nakon što je za 100 eura dobila tek 705 kuna, ostala je šokirana.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Svoj posljednji odlazak u mjenjačnicu jedna će Splićanka zapamtiti po neugodnom iskustvo, koje je potom podijelila putem medija. 

Stranu valutu odlučila je promijeniti u kune u mjenjačnici u jednom splitskom šoping centru, a nakon što je za 100 eura dobila tek 705 kuna, ostala je šokirana, piše Slobodna Dalmacija

Kako sama kaže, krivnja je djelomično njena, budući da nije na vrijeme provjerila tečajnu listu na kojoj je tečaj eura izrazito nepovoljan. No računala je kako ne može biti mnogo veća razlika nego u ostalim mjenjačnicama i da je razlika među tečajevima unutar gornjih i donjih granica od pet kuna.

Mislila je kako se djelatnica zabunila, a nakon što je shvatila kako je dobila točan iznos primjeren navedenom tečaju eura, zamolila je djelatnicu da joj poništi transakciju, na što ju je djelatnica uvjerila kako storniranje nije moguće. 

Kasnije je uvidjela kako je sporna mjenjačnica ovlašteni mjenjač jedne banke koja posluje u Hrvatskoj i činjenicu kako se njihov tečaj ne podudara s mnogo višim tečajem u istoj banci. 

Na navode o mogućim nepravilnostima u poslovanju, iz HNB-a tvrde kako je ovlašteni mjenjač dužan stranci dati informaciju o tome s kojom je bankom sklopio ugovor o obavljanju mjenjačkih poslova, no to ne znači da pri obavljanju mjenjačkih poslova mora koristiti tečajeve s tečajne liste te ugovorne banke. 

Prema tome, ako je ovlašteni mjenjač postupio u skladu s navedenim, njegova stranka imala je informaciju o tečaju koji će primijeniti ovlašteni mjenjač, a time i mogućnost da odustane od prodaje strane gotovine, navodi se u odgovoru HNB-a koji prenosi Slobodna Dalmacija.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se