Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putnici nisu ugroženi

Najveće probleme avionima zadaju galebovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnici koji su jučer putovali avionom u koji je udarilo jato ptica, još sinoć su prebačeni u drugi avion kojim su otputovali u Frankfurt.

U splitskoj Zračnoj luci Resnik jučer poslijepodne u 15,40 sati tijekom predpoletne faze leta OU 412 iz Splita u Frankfurt, jato ptica udarilo je u zrakoplov Airbus 320 Croatia Airlinesa, no sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, izvijestili su iz Croatia Airlinesa. Putnici su prebačeni u drugi avion koji je trebao krenuti u Düsseldorf, a 20 putnika iz tog avion Croatia Airlinsa smješteno je u hotel u kojem su prenoćili te rano jutros krenuli prema svojem odredištu.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Slika nije dostupna Ptice uletjele u motor i prizemljile zrakoplov Croatia Airlinesa s maturantima

Tijekom noći Airbus 320 Croatia Airlinesa je popravljen, a danas će biti testiran kako bi se utvrdilo je li spreman za let. Iz uprave splitske zračne luke kažu kako su problemi s pticama nažalost vrlo česti. Usprkos što ih tjeraju zvučnim topovima, vraćaju se, a najveće probleme zadaju im divlji galebovi. Dodatni problem jest i činjenica da je u blizini zračne luke orintološki ptičji rezervat Pantana.

Iz Croatie Airlansa kažu da ptice 20 do 30 puta dnevno nalete na avione diljem svijeta.

Ptice mogu biti veoma opasne za svaki zrakoplov. Podsjetimo, poznatu nesreću na rijeci Hudson koja je nakon maestralnog prisilnog slijetanja na rijeku od pilota napravila svjetskog junaka, prouzročilo je jato gusaka.

'Bliski susret s pticama' dogodio se, dakle, na zemlji te je zbog toga obustavljeno polijetanje zrakoplova, navodi se u priopćenju. Njegovim pregledom u Zračnoj luci Split utvrđeno je da je došlo do oštećenja poklopca radara i lopatica motora, kao i guma zbog kočenja.

Bojite li se letenja?

  • Da
  • Ne
  • Sada još i više

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene