Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s vatrom

U Splitsko-dalmatinskoj županiji gori na trima mjestima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutačno gori na trima mjestima na kojima je do sada opožareno oko 300 hektara borove šume, smreke, makije, trave i niskog raslinja, dok su tri požara – na Hvaru, Klisu i u Radošiću – lokalizirani.

Od aktivnih požara najteža je situacija na požarištu Plani Put u Prpuši kod Šestanovca, gdje je u utorak planuo novi požar s kojim se bori stotinjak gasitelja iz Imotskog, Zadvarja, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Gata, Kučića, Dugog Rata, Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore, Gradaca, Drvenika, Kaštela, Žrnovnice, Podstrane, Solina, Marine, Trogira i Slatina, kao i DIP Divulje, informacije su koje je dobila Hina u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Gasiteljima su u utorak oko podneva pokušali pomoći iz zraka, ali zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta protupožarni zrakoplovi nisu uspjeli uzletjeti. Vatra je dosad "progutala" 250 hektara borove šume, smreke i niskog raslinja.

Šest vatrogasaca iz DVD-a Zadvarje i Lovreć trenutačno gasi vatru kod vjetroparka na Katunima brdu gdje je gorjelo i prije nekoliko dana, a dosad je izgorjelo 25 hektara. Kanaderi će tijekom srijede gasiti i požar u Dugobabama u općini Klis gdje treba ugasiti šumski požar fronte od četiri kilometra koji gasi 50 vatrogasaca.

Požar u Korušci kod Klisa lokaliziran je. Tijekom gašenja vatre u utorak je na sat vremena, od 14:15 do 15:15 sati, bio isključen 10 kW dalekovod. Izgorjelo je 20 hektara niskog raslinja, a vatru su 'ukrotili' vatrogasci iz DVD-a Zagora, Klis, Dugopolje, Solin, Sinj i JVP Split koji su tijekom noći radili na sanaciji požarišta.

Ne gori više ni u Bogomoljama na Hvaru, kao ni u Kevinoj jami u Radošići gdje je izgorjelo osam hektara makije i raslinja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene