Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne plaća se carina

U Sloveniju po gume: Ušteda i do 2700 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi zadnje tople dane koriste i za pripremu automobila za zimske uvjete vožnje. Hrvatski vozači okupirali su slovenske vulkanizerske radionice.

Zimske gume toliko su jeftinije, da se isplati doputovati i iz Slavonije i Dalmacije. To je zbog toga jer naši majstori vole sve naplatiti malo više. 'Cijena naše ruke se u 4 godine uopće nije mijenjala, tako da to je to', rekao je Franc Furlan, vulkanizer.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Mario iz Zagreba objasnio je da do Slovenije potroši 50 kuna benzina, a tamo je za samo pola sata. četiri gume plati 1300 kuna, a u Hrvatskoj bi te iste gume platio i do 3000 kuna. U Sloveniju dolaze i Primorci, Ličani, Slavonci i Dalmatinci.

Do 1000 kuna carina se ne plaća. A za 3 eura na mjesec, ljetne gume mogu se ostaviti i u Sloveniji dok ponovno ne ustrebaju.Svaki dan u Sloveniju dođe 150 Hrvata. Više ih je nego slovenskih kupaca. Da smanje ovaj veliki izvozni deficit, slovenski vulkanizeri prakticiraju i 'Kupujmo hrvatsko' pa u radionici jedu hrvatske kekse.

Hoćete li 'potegnuti' u Sloveniju po gume?

  • Da, najvažnije mi je da prođem jeftinije
  • Da, iako mislim da je to tragično
  • Ne, tako bih samo dodatno naštetio našem gospodarstvu

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene