Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke mira i kolona motorista

U sjećanje na Vukovar: Tri dana od Prevlake do Dunava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vukovara su puštene bijele golubice. Na let u slobodu pustili su ih mladi Vukovara. Sjećanju na vukovarske žrtve, pridružili su se i bajkeri iz cijele Hrvatske.

Nepregledna bajkerska kolona prošla je podno vodotornja. Od Dubrovnika, zadarskih Beštija preko Rijeke i Zagreba. Od Prevlake do Dunava vozilo se čak tri dana. 'Ne mogu objasniti, ali to je baš doživljaj. To treba doživjeti da bi bio dio toga', rekla nam je Maja Pehar iz Metkovića.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna 30. obljetnica Učenici Obrtničke škole u Splitu postavili vodotoranj visok tri metra: "I u mom gradu Vukovar svijetli"

>> Sutra se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Njihova je misija odati počast svima koji su život izgubili u obrani Grada. Prilika je to za pogled u zrcalo prošlosti. 'Svi smo mi bili negdje. I taj nam je dan posebno pri srcu', rekao je Ivan Lang 'Tenk'. Kao što je pri srcu mnogima i doktor Juraj Njavro, vukovarski kirurg čiju je bistu otkrila premijerka Kosor.

Nekoć žrtva, danas pobjednik

Lijepim riječima mnogi su se prisjetili legendarnog liječnika koji je do kraja ostao uz ranjenike u Vukovarskoj bolnici, a kasnije završio u srpskom logoru u Srijemskoj Mitrovici. 'Jako, jako sam tužna, ali i ponosna što je ostavio trag da ga ljudi pamte i kad njega više nema', istaknula je njegova supruga Lidija Njavro.

Ranjeni grad poslao je svoje poruke. 'Ja sam napisala kako se Vukovar borio za Hrvatsku, kako je spasio našu Domovinu i da Bog čuva Vukovar', rekla nam je Maja Kolanović. Pisma mira iz cijele Hrvatske izložila je Vukovarska mladež, koja ističe da sve što žele, jest mir. S oduševljenjem, poruke su se čitale u dahu. Bijele golubice poletjele su iz Vukovara. Bio je žrtva, danas je pobjednik!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene