Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koštala 50 milijuna kuna

U Šibeniku otvorena nova moderna osnovna škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šibeniku je danas otvorena novoizgrađena osnovna škola Meterize, koju će pohađati 323 učenika. Izgradnja je koštala 50 milijuna kuna, a na otvorenju je bio ministar Jovanović.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvorio je danas novoizgrađenu osnovnu školu Meterize u Šibeniku koju će pohađati 323 učenika iz te šibenske gradske četvrti.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

>> Doznajte u kojim školama sutra nema nastave

Ovo je primjer škole 21. stoljeća, škole kakve bi trebale postojati u svim dijelovima Hrvatske, kazao je ministar Jovanović prigodom otvorenja dodavši da je Ministarstvo donijelo model javno-privatnog partnerstva ukupne vrijednosti oko šest milijardi kuna, koji će se početi primjenjivati u čitavoj Hrvatskoj, i u bitnom poboljšati uvjete u hrvatskom školstvu.

Istaknuo je kako je država osigurala sudjelovanje u sufinanciranju tog projekta u 55-postotnom iznosu, županije bi trebale sudjelovati s 45 posto, a gradovi s 10 posto. Taj model u ovom trenutku osigurava da se diljem Hrvatske završe postojeći projekti i započne izgradnja novih škola, istaknuo je Jovanović.

Projekt izgradnje osnovne škole u šibenskoj četvrti Meterize vrijedan je oko 50 milijuna kuna, a zajedno su ga financirali Grad Šibenik i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Osim učionica koje su opremljene po najvišim pedagoškim standardima, škola ima i trodijelnu sportsku dvoranu koju će koristiti i sportski klubovi i udruge s područja grada Šibenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene