Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na hrvatskoj obali

U sedam dana nautičari će potrošiti tri milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako nam Svjetski ekonomski forum prigovara da smo preskupi u odnosu na širinu turističke ponude i kvalitetu sadržaja, na Srednjem Jadranu naziru se pomaci.

Tristotinjak bogatih nautičara oduševljeno je ljepotom hrvatske obale, a novac troše gdje god stignu, na hranu, piće, zabavu i to sve zahvaljujući dobroj ponudi i domaćinima koji primjenjuju pravi recept. Turističku smo ponudu uspjeli prilagoditi željama bogatih nautičara i već u vrijeme predsezone uspjeli nešto zaraditi. Jahtaši su plovili srednjim Jadranom, zaustavljali se gdje god su željeli, trošili novce i nisu pitali za cijenu. 'Mislim da ćemo potrošiti 300, 400, 500 eura. Na piće hranu i dobru zabavu', rekao je Dave Andres iz Engleske.

Pročitajte i ovo Destinacija Hrvatska - 1 veliki skok cijena Ljetovanje u Hrvatskoj za Hrvate nedostižan san: "Iste su cijene ovdje i u Francuskoj" Potraga za nestalim dječakom Poklopio ga veliki val Potraga za nestalim dječakom obustavljena zbog lošeg vremena: Zaprimljena dva poziva uplašenih građana

Uslugom su engleski nautičari, iako nije srce sezone, zadovoljni. Žele večerati na otvorenom i kuha im se najbolja hrana. Vrata otvaraju i diskoklubovi. Sedmodnevna regata dobar je test ponude i potražnje. Nautičari su gosti koje se itekako isplati osvojiti. 'Prema našim kalkulacijama potrošit će za ovih sedam dana oko tri milijuna kuna', rekao je Luka Šangulin iz organizacijskog odbora Regate. Žele samo dobre sadržaje. Nautičari se ne žale da je Hrvatska preskupa.

'Mislim da nije tako skupo, ne nije previše', rekao je Leopold iz Španjolske. Jedna lasta ipak ne čini proljeće, one koji smišljaju i provode domaću turističku strategiju možda na konkretnu akciju potaknu podaci Svjetskog gospodarskog foruma koji kažu kako na tržištu turističke konkurentnosti Hrvatska još uvijek sporo napreduje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene