Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koštala 22 milijuna kuna

U Sarvašu otvorena nova škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osječkom prigradskom naselju Sarvašu otvorena je novoizgrađena osnovna škola, s nastavno-školskom dvoranom, za izgradnju i opremanje koje je iz državnog i gradskog proračuna izdvojeno 22,2 milijuna kuna.

'Super. Neću morati ići u Osijek. Ne moram se ranije budit. Sad će biti bolje. Ovo je super škola', rekao nam je jedan od učenika. 'Meni je jako drago što su se konačno odazvali našem pozivu u pomoć i da je konačno sve tu, da je gotovo. Mislim, najviše su sretna naša djeca', dodala je Anita Bogić, jedna od mnogobrojnih majki presretnih osnovnoškolaca.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Zgrada - 2 čeka se stambena strategija Mladi sve teže do prve nekretnine, reporter izračunao kad i što točno mogu kupiti

'Prvi smo razred. Radoznali smo. Volimo svašta vidjeti. Tu je toliko veliki prostor da se pogubimo. Još ne poznajemo prostor, ali smo jako sretni što se taj trenutak dočekao', priča učiteljica Melita Zanza. 'U osnovno školstvo se godinama u Osijeku nije ulagalo. Srednje škole su nam primjerene europskim standardima. Upravo u osnove škole ćemo značajno ulagati ove godine', zaključio je Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je na otvorenju kako je mještanima Sarvaša nedostajala takva škola, dodavši kako se ni u Osijeku osnovne škole godinama nisu obnavljale, pa će se ove godine za to izdvojiti oko 10 milijuna kuna. Ocijenio je kako su osječke srednje škole primjerene europskim standardima, no kako se u osnovno školstvo godinama nije ulagalo, pa će se u idućem razdoblju pojačati rad na poboljšanju obrazovnih standarda. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izrazio je zadovoljstvo što je, unatoč teškoćama u izgradnji i nedostatku novca, završila gradnja sarvaške osnovne škole sa školskom dvoranom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene