Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Poslovnik je nedorečen'

U Saboru se ne mogu dogovoriti ni gdje tko sjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanaderov povratak u Sabor obilježila je i svađa zastupnika oko rasporeda sjedenja.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang rekao je da misli da klubovi imaju pravo sami preraspodijeliti mjesta u sabornici na kojima sjede njihovi članovi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hebrang zaključio 'Stanimirović je došao u fazu kad je bio dužnosnik tzv. SAO Krajine' Slika nije dostupna Nepovjerenje Vladi 'Tko previše kukuriče završi u loncu'

Dodao je kako je povukao prijedlog promjene rasporeda sjedenja jer predjsjednik Sabora Luka Bebić drugačije tumači saborski Poslovnik. Točnije, Hebrang smatra da se član 36 Poslovnika različito tumači.

>> Sanader sjeo u prvi red, nakon svađe premješten

>> 'Vratio sam se zbog nedemokratskog razvoja događaja'

'Članak 36 kaže da Predsjedništvo Sabora određuje o mjestima zastupnika u dvorani na temelju članstva u pojedinom klubu zastupnika. Na tome je klub inzistirao i smatrali smo da imamo pravo na temelju toga unutar svog kluba sami odlučivati', rekao je Hebrang.

'Nije jadno, dozvolili smo da se sjednica nastavi'

'Predsjednik Bebić je drugačije interpretirao, zato sam ja povukao svoj prijedlog, da ne bismo gubili vrijeme', objasnio je.

Na pitanje zašto Klub ne želi da Sanader sjedi blizu HDZ-ovaca, odvratio je da ga to ne zanima. 'Zanima me samo da mi određujemo naš klub. On (Sanader) nije član našeg kluba i, prema tome, Poslovnik je malo nedorečen', rekao je.

Hebrang je komentirao opasku da je 'malo jadno' što HDZ želi spriječiti da Sanader sjedne među njih. 'Nije jadno, jer smo povlačenjem prijedloga dozvolili da se sjednica odvija dalje', rekao je Hebrang.

Mislite li da je svađa oko sjedenja 'malo jadna'?

  • Da, takvo ponašanje više sliči školi nego Saboru
  • Da, takva nam je cijela država
  • Ne, zastupnici bi trebali sami izabrati svoje mjesto
  • Ne, nitko ne želi sjediti kraj Sanadera

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene