Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ozbiljna je situacija'

'Ako se uspijemo dogovoriti, imena će znati se u roku tjedan dana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani od nas očekuju da ministri dobiju zamjenike i pomoćnike, a upravna vijeća i nadzorni odbori nove članove, rekao je uoči sastanka Darinko Kosor.

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta sastalo se u srijedu u Hrvatskom saboru, a predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je član tog Vijeća, rekao je kako očekuje dogovor jer građani od vladajućih očekuju da izaberu zamjenike i pomoćnike ministara te nove članove upravnih vijeća i nadzornih odbora javnih poduzeća.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

'Ozbiljna je situacija i građani od nas očekuju da ministri dobiju zamjenike i pomoćnike, a upravna vijeća i nadzorni odbori nove članove kako bi mogli provoditi natječaje u trgovačkim društvima i agencijama. Očekujem da ćemo se danas dogovoriti', kazao je Kosor novinarima prije sastanka Vijeća.

Napomenuo je kako nove članove upravnih vijeća i nadzornih odbora u javnim poduzećima treba izabrati imenovanjem, a onda će oni raspisati natječaje za članove uprava. Kosor smatra i da sve ovo traje predugo jer se 'neki uče poslu'.

Koordinator Vijeća za suradnju Miljan Brkić (HDZ) najavio je novinarima da će izjavu dobiti nakon sastanka.

'Već sam jednom prilikom rekao da nisam Nostradamus, tako da ne znam što će biti, kad bude gotovo, dobit ćete informaciju', rekao je Brkić.

Šef MOST-a, Božo Petrov u pauzi je razgovarao sa svojim stranačkim kolegama, kaže kako su se konzultirali oko pomoćnika i zamjenika ministara te da imenovanje novog ministra branitelja nije bila tema razgovora.

Najavio je u da će na idućoj sjednici Vlade biti izabran određeni broj pomoćnika ministara koji su u kvotama Domoljubne koalicije i Mosta.

"Ako se uspijemo dogovoriti, imena zamjenika i pomoćnika ministara znat će se u roku tjedan dana. S tim da će sutra na Vladi biti izabran određeni broj pomoćnika ministara u kvotama Domoljubne koalicije i Mosta, odnosno u svim ministarstvima", kazao je Petrov novinarima u stanci sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Naglasio je kako je oko izbora zamjenika i pomoćnika ministara najbitnije postići konsenzus na Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Idu li glatko usuglašavanja između Domoljubne koalicije i Mosta ?'Najveći prijepor nastao je oko javnih poduzeća. MOST želi postaviti svoje ljude u Nadzorne odbore javnih tvrtki, koje su u resorima njihovih Ministarstava. Traže kontrolu nad najuspješnijim poduzećima, koja ostvaruju milijarde kuna dobiti - riječ je o HEP-u, Janafu, Plinacrou. HDZ-u bi u tom slučaju ostale problematične tvrtke i gubitaši. Domoljubna koalicija protiv je tog prijedloga. Smatraju da Most traži previše i da njihovi zahtjevi ne odgovaraju potpisanom sporazumu i njihovoj političkoj snazi. Osim izbora pomoćnika i zamjenika, zbog čega vlada operativno nije ni počela raditi u punom sastavu, još je jedno pitanje ministar branitelja. Vijeće razgovara o nasljedniku Mije Crnoje, koji je ostavku, zbog afere sa zemljištem i kreditom, dao prije dva tjedna', izvijestila je o sastanku reporterka Dnevnika Nove Tv Ivana Brkić Tomljenović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene