Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pupovac u Erdutu

'U Saboru je bilo izjava koje nisu manje ugodne od Stanimirovićeve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas u Erdutu kako ta stranka smatra da ne bi trebalo ukidati nultu stopu PDV-a na kruh, mlijeko i lijekove.

Nakon današnje svečanosti obilježavanja 15. obljetnice potpisivanja Erdutskog sporazuma Pupovac je, na zamolbu novinara da pojasni stajališta SDDS-a glede donošenja državnoga proračuna, kazao kako SDSS smatra da bi povećanje nulte stope PDV-a na 10 posto uzrokovalo povišenje cijena kruha, mlijeka i lijekova, što ne bi pogodilo situirane i bogate u državi, nego siromašne i slabo situirane.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja"

Dodao je kako SDDS drži da u društvu ima onih koji ne nose teret krize, ali dijele lekcije kako iz krize treba izići, zagovarajući smanjenje plaća i mirovina.

Pritom ne razmišljaju kako bi bilo kad bi se od njihove enormne dobiti, koju su ovdje imale banke ili neka osiguravateljska društva, dio novca usmjerio u ulaganja i nova radna mjesta, što bi onda punilo prihodovnu stranu proračuna, ocijenio je Pupovac.

Na novinarski upit znači li to da SDSS neće poduprijeti prijedlog državnog proračuna ako ostali koalicijski partneri ustraju u promjeni nulte stope PDV-a, Pupovac je odgovorio kako je većina koalicijskih partnera za to da se nulta stopa PDV-a ne mijenja do početka 2012.

Deficit treba smanjiti rastom ulaganja

'Bilo je razmišljanja da se na takav način smanji deficit, ali mi mislimo da se deficit može smanjivati na druge načine, rastom ulaganja i industrijskih pogona, jer je to i kratkoročno i dugoročno jedino jamstvo za smanjenje deficita', dodao je.

Na upit jesu li predstavnici SDSS-a razgovarali s premijerkom Jadrankom Kosor o nedavnim izjavama SDSS-ova predsjednika Vojislava Stanimirovića da Srbi nisu počeli rat u Vukovaru, odgovorio je kako je bilo puno težih tema o kojima su razgovarali i o kojima moraju razgovarati, a da je 'svatko svjestan svojih izjava'.

Bilo je u Saboru izjava koje nisu ništa manje ugodne od Stanimirovićeve

Ocijenio je kako, osim Stanimirovićevih izjava, ima izjava drugih ljudi kojima mediji ne poklanjaju pozornost, i koje su se mogle čuti i u Hrvatskom saboru, a one, kako smatra, 'nisu ništa manje ugodne za uho'.

Zamoljen da objasni o čijim izjavama je riječ, Pupovac je kazao kako će se, s obzirom na to da nije rekao sve ni o Stanimirovićevim izjavama, zadržati na onome što je rekao, ali da bi mediji trebali obratiti pozornost na izjave onih koji govore na neprimjeren i protuustavan način.

Nadamo se da zbog Borova Sela neće biti obrađivani oni koji to ne trebaju

Zamoljen da komentira jučerašnje uhićenje osumnjičenika za zločin nad hrvatskim redarstvenicima u Borovu Selu 1991., rekao je kako su svi privedeni pod kriminalističkom obradom.

'Nadamo se da će kriminalistička obrada brzo završiti te da svi oni koji nemaju razloga biti pravosudno obrađivani i policijski tretirani, to neće ni biti', rekao je Pupovac. (Hina)

Ocijenio je kako bi Hrvatska i Srbija postigle bolje rezultate, a i naše pravosuđe, kad bi se više surađivalo s Ministarstvom unutarnjih poslova i Tužiteljstvom Republike Srbije te pozvao lokalno stanovništvo na drukčiju vrstu suradnje, od dosadašnje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene