Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebna natpolovična većina

U Saboru glasovanje o nacrtu promjena Ustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji radni dan u tjednu saborski će zastupnici zaključiti glasovanjem i Prijedlogu nacrta promjene Ustava.

Hrvatski sabor današnju sjednicu nastavlja raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije u vezi s Nacionalnim programom za Hrvatsku u okviru programa IPA – komponenta Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2013. godinu.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Marasović: Treba promijeniti cijelu preambulu Ustava

Zakonom se potvrđuje Sporazum o financiranju između Vlade RH i Europske komisije koji se odnosi na Nacionalni program za Hrvatsku u okviru predmetnog IPA programa. Sporazum o financiranju predstavlja pravnu osnovu za financiranje projekata koje je Republika Hrvatska predložila u okviru programa IPA – komponenta Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2013. godinu. Ukupna vrijednost Programa za 2013. godinu iznosi 104,4 milijuna kuna. Vrijednost koja je predviđena darovnicom EU Republici Hrvatskoj iznosi 87,8 milijuna kuna, dok će ostatak iznosa osigurati tijela državne uprave u svojim proračunima.

Potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec najavila je da će zastupnici danas glasati i o Prijedlogu nacrta promjene Ustava Republike Hrvatske. Nacrt ustavnih promjena mora dobiti podršku natpolovične većine, odnosno najmanje 76 zastupnika, nakon čega se tekst vraća Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji treba utvrditi konačni prijedlog ustavnih promjena, o kojemu ponovno raspravlja Sabor. Ustavne promjene na kraju trebaju dobiti podršku najmanje dvije trećine zastupnika, tj. 101 glas. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene