Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uh!

Spremni za 1. rujan? Donosimo kakvo nas vrijeme očekuje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od nedjelje nas očekuje značajan pad temperature. Najviše temperature u unutrašnjosti mogle bi biti tek oko 16 stupnjeva. Smirivanje i nešto topliji dani, tek od sredine tjedna.

U nedjelju ujutro bit će pretežno sunčano, u kopnenom području mjestimice s maglom ili niskim oblacima. Mjerit će se između 10 i 15 stupnjeva dok će na Jadranu biti dosta ugodno uz većinom 18 do 23. Prijepodne će na moru puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Danju će na kontinentu uz sunce povremeno biti umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar pri čemu će se mjeriti 24 do 28 stupnjeva.

Navečer, a pogotovo u noći sa zapada se očekuje jače naoblačenje, u središnjim krajevima već tijekom večeri može biti lokalnih pljuskova, a u noći i obilnije kiše.

Slično vrijedi i za gorsku Hrvatsku i za sjeverni Jadran. Tijekom dana većinom sunčano, a poslijepodne i prema večeri porast naoblake, zatim lokalni pljuskovi, a u noći i ovdje ponegdje može biti obilnije kiše. Puhat će zapadnjak i jugozapadnjak, a navečer jugo. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 22 do 25, a na Jadranu između 27 i 30 stupnjeva.

Tko čeka taj dočeka: Napokon sunčano i toplo!

U Dalmaciji će se sunčano zadržati gotovo do kraja dana: tek u noći na ponedjeljak očekuje se porast naoblake. Puhat će zapadnjak i jugozapadnjak, a navečer jugo. Za ranog poslijepodneva temperatura može porasti i do 32 stupnja.

More je još uvijek dosta toplo, 24 do 26 stupnjeva, i dalje najtoplije na južnom Jadranu. UV indeks će u sjevernim krajevima biti umjeren, a u gorju i u Dalmaciji većinom visok.

U ponedjeljak će na kontinentu prevladavati oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, pri čemu u zapadnim krajevima može biti i obilnije kiše. I u utorak i srijedu zadržat će se promjenjivije, a i dalje će biti šansi za lokalne pljuskove. Sredinom tjedna smirivanje. Uz umjeren i jak sjeverac u početku svježije, a od srijede ponovno zatopljenje.

I na Jadranu će u ponedjeljak prevladavati promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na sjevernom dijelu moguća je obilnija kiša. Pokojeg pljuska može biti i u utorak i u srijedu. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Sredinom tjedna će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Sutra još sunčano, a onda pogoršanje. No, ne brinite. U rujnu nas čeka još lijepog vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene