Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uh!

Spremni za 1. rujan? Donosimo kakvo nas vrijeme očekuje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od nedjelje nas očekuje značajan pad temperature. Najviše temperature u unutrašnjosti mogle bi biti tek oko 16 stupnjeva. Smirivanje i nešto topliji dani, tek od sredine tjedna.

U nedjelju ujutro bit će pretežno sunčano, u kopnenom području mjestimice s maglom ili niskim oblacima. Mjerit će se između 10 i 15 stupnjeva dok će na Jadranu biti dosta ugodno uz većinom 18 do 23. Prijepodne će na moru puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Ilustracija Kraj nestabilna vremena Kada nas ponovo očekuje toplije vrijeme? Metorolog otkriva detalje

Danju će na kontinentu uz sunce povremeno biti umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar pri čemu će se mjeriti 24 do 28 stupnjeva.

Navečer, a pogotovo u noći sa zapada se očekuje jače naoblačenje, u središnjim krajevima već tijekom večeri može biti lokalnih pljuskova, a u noći i obilnije kiše.

Slično vrijedi i za gorsku Hrvatsku i za sjeverni Jadran. Tijekom dana većinom sunčano, a poslijepodne i prema večeri porast naoblake, zatim lokalni pljuskovi, a u noći i ovdje ponegdje može biti obilnije kiše. Puhat će zapadnjak i jugozapadnjak, a navečer jugo. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 22 do 25, a na Jadranu između 27 i 30 stupnjeva.

Tko čeka taj dočeka: Napokon sunčano i toplo!

U Dalmaciji će se sunčano zadržati gotovo do kraja dana: tek u noći na ponedjeljak očekuje se porast naoblake. Puhat će zapadnjak i jugozapadnjak, a navečer jugo. Za ranog poslijepodneva temperatura može porasti i do 32 stupnja.

More je još uvijek dosta toplo, 24 do 26 stupnjeva, i dalje najtoplije na južnom Jadranu. UV indeks će u sjevernim krajevima biti umjeren, a u gorju i u Dalmaciji većinom visok.

U ponedjeljak će na kontinentu prevladavati oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, pri čemu u zapadnim krajevima može biti i obilnije kiše. I u utorak i srijedu zadržat će se promjenjivije, a i dalje će biti šansi za lokalne pljuskove. Sredinom tjedna smirivanje. Uz umjeren i jak sjeverac u početku svježije, a od srijede ponovno zatopljenje.

I na Jadranu će u ponedjeljak prevladavati promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na sjevernom dijelu moguća je obilnija kiša. Pokojeg pljuska može biti i u utorak i u srijedu. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Sredinom tjedna će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Sutra još sunčano, a onda pogoršanje. No, ne brinite. U rujnu nas čeka još lijepog vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene