Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pomolu afera

U rebalansu prikazali ugradnju prozora, a PROZORA NI U 'PANJU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li na pomolu afera na Zavodu za hitnu medicinu bjelovarsko bilogorske županije?

Naime, Sebastijan Svat, član Upravnog vijeća Zavoda, otkriva da su na nedavnoj sjednici usvajajući rebalans decentraliziranih sredstava članovi vijeća otkrili nešto što izaziva sumnju u ozbiljne malverzacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna negativni i svi članovi stožera Ponovljeni test ravnatelja karlovačke Hitne, koji je bio pozitivan na koronavirus, sada je negativan: "Pouzdanost testova nije stopostotna" Slika nije dostupna jednoglasno prihvaćeno Grad Zagreb dao jamstvo za zaduživanje Nastavnom zavodu za hitnu medicinu za nabavu 70 vozila

>> Novi apsurdi hrvatskog zdravstva...

'Pronašli smo stavku 'ugradnja prozora u sjedištu Zavoda' na iznos od 22.446,00. Svi koji tamo rade znaju da nije bilo nikakve ugradnje prozora. Zatražili smo očitovanje ravnatelja Stjepana Matoša i pravnika Jaroslava Vojte, ali nismo ga dobili iako je proteklo već više od mjesec dana', napominje Svat. Podaci iz računovodstva, kaže, otkrivaju da je račun plaćen, ali u njegov se specifikaciji prozori nigdje ne spominju.

Naknadni opoziv odluke

'U najmanju ruku je čudno da izvođač izdaje račun i Zavod ga plati za nešto što uopće nije rađeno. Tako se ne može i ne smije raditi. Ne može Zavod tražiti decentralizirana sredstva za prozore, a onda raditi nekakvu limariju, ugraditi komad lima i to platiti 22.446,00 kuna', kaže Svat.

Dodatnu sumnju izaziva i činjenica da je odluka o tom 'maglovitom' poslu prihvaćena na sjednici UV na kojoj uopće nije bilo kvoruma. Sjednici je nazočilo tek dvoje od petero članova zbog čega je na sljedećoj sjednici na traženje preostalo troje odluka povučena. Zatraženo je da se sve pomno ispita i o svemu izvijesti županija.

Platili jedno, a radili drugo

Ravnatelj Zavoda Stjepan Matoš tvrdi da u tome nema ništa sporno. 'Umjesto ugradnje prozora zbog hitnosti i problema koje smo imali zimus odlučili smo proširiti nadstrešnicu kako bi stala dva vozila. Promijenjeni naziv radova će biti u novom rebalansu DC -a i sve je po zakonu', tvrdi Matoš. Je li baš sve tako znat će se vrlo brzo, no ostaje nejasno zašto se plaćalo nešto što nije rađeno. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene