Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plin stigao pred Split

U rad pušten četvrti dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dugopolju je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak pustio u rad četvrti dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije.

U izgradnju zahtjevnog magistralnog plinovoda Benkovac - Dugopolje, dugog 96 kilometara, Plinacro je uložio više od 277 milijuna kuna. Sredstva su osigurana dijelom iz vlastitih izvora, a dijelom iz sredstava Europske investicijske banke.

Pročitajte i ovo Robert Golob Važan projekt Slovenija planira izgraditi plinovod kako bi susjednoj državi pomogla smanjiti ovisnost o ruskom plinu Slika nije dostupna O izgradnji Južnog koridora VIDEO Ivan Vrdoljak: Bit ćemo veliki transporteri, ali i izvoznici plina

'Devedeset i pet posto teritorija smo pokrili. Mi smo apsolutni lideri Europe po pokrivenosti zemlje plinskom infrastrukturom i znanje jer su najveći dio toga odradile Hrvatske tvrtke', kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

>> Vrdoljak: Ne želim banalizirati stvari oko Plinacra

Tvrtka koncesionar uskoro počinje gradnju opskrbne mreže čime će se povezati i Split. Plinacro planira nastavak razvoja prema jugu i to izgradnjom Jonsko-jadranskog plinovoda kojim bi se povezali s projektom TAP.

'Kapacitet je dva i pol milijarde kubnih metara godišnje. On je dovoljan i za Liku i Dalmaciju međutim dovoljan je tako da se prikopča na budući eventualni projekt IAP', kazao je Marin Zovko, predsjedniki uprave Plinacroa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene