Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevidi u tijeku

U Puli potonuo jedrenjak, kod Krka se nasukao gliser

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U luci Pula, u slobodnoj carinskoj zoni, noćas je iz još neutvrđenih okolnosti na vezu potonuo putnički drveni jedrenjak 'Anton' dužine 18,5 metara.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture navodi kako je riječ o jedrenjaku s dva jarbola sagrađenom 1939., u vlasništvu Hypo-leasing Steiermark d.o.o., brodara NAV STAR.

Na brodu u trenutku potonuća nije bilo posade, a brod je potonuo na dubini od tri metra te iz mora viri dio nadgrađa i jarbol. Onečišćenja mora nema, a Lučka uprava Pula angažirala je jednu riječku tvrtku, koja postavlja zaštitne brane oko potonulog broda za slučaj onečišćenja.

Lučka kapetanija Pula izdala je brodaru nalog za vađenje broda, te provodi istražne radnje, a kako se navodi, uzroci potonuća bit će poznati tek nakon vađenja broda.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Slika nije dostupna Kod Malinske Više od godinu dana nakon tragedije: Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka koji je gliserom usmrtio mladu Austrijanku

Nasukao se gliser

Ministarstvo je izvijestilo kako se sinoć oko 22,30 sati na hridi između otoka Krka i otoka Sveti Marko također nasukao gliser s dva hrvatska državljanina registarske oznake RK 7938, no u nasukivanju nitko nije ozlijeđen te nije bilo onečišćenja mora.



Mjesto nasukanja obišla je inspekcija lučke Kapetanije Rijeka te se sad utvrđuju okolnosti pomorske nezgode. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene