Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U inat krizi

U prosincu ćemo potrošiti 10 milijardi kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč krizi Hrvati u predblagdansko vrijeme ne troše manje. Prema procjenama, u prosincu će potrošiti jednako kao i lani, čak 10 milijardi kuna.

Prema procjenama, u prosincu će potrošiti jednako kao i lani, čak 10 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Ilustracija TROŠIMO VRTOGLAVE CIFRE Trgovci trljaju ruke: Blještavilo u izlozima natjeralo Hrvate da kupuju više, a još nije gotovo

Sindikati pak upozoravaju da cijena potrošačke košarice iz mjeseca u mjesec raste. U studenome je četveročlana obitelj za nju trebala izdvojiti 6652 kune. Prosječna plaća pokrila je tek malo više od 79 posto košarice.

>> Prosječna plaća pokriva tek 80 posto troškova života

'Sve one najave da će nam ipak druga polovica godine biti bolja pokazale su se potpuno suvišnima i netočnima. Naime, svi pokazatelji pokazuju da smo mi i dalje u potonuću', poručio je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.

Više od polovice hrvatskih kućanstava sadašnje financijsko stanje ocjenjuje lošijim nego prije godinu dana. Unatoč tome, optimizam nas teško napušta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene