Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jadranka Kosor u brizi za rebalans

'U ponedjeljak slijedi sastanak sa socijalnim partnerima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s novim rebalansom je u Varaždinu izjavila kako su temelj i okvir za novi rebalans proračuna dogovoreni među koalicijskim partnerima i da će se u ponedjeljak s tim prijedlozima izići pred socijalne partnere.

Načelo kojeg ću se osobno pridržavati prilikom donošenja rebalansa je da maksimalno zaštitimo najosjetljivije skupine hrvatskog društva, rekla je Kosor dodajući kako početkom tjedna ima zakazane sastanke s predstavnicima braniteljskih udruga te udruga umirovljenika i da očekuje njihovu podršku u vezi s rebalansom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka zadovoljna 'Moramo u rebalans kako bi dočekali kraj godine' Slika nije dostupna Sindikati traže od Mesića da postane promotor socijalnog dijaloga

Bolje je isplatiti umanjeni iznos nego ne isplatiti ništa, rekla je te istaknula kako je cilj novog rebalansa postići makroekonomsku stabilnost i stvoriti uvjete za daljnji razvoj gospodarstva. Na pitanje u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta te Podravskom magistralom Kosor je rekla kako će cijelog vikenda u Zagrebu zasjedati posebno povjerenstvo koje će donijeti savjete s kojim će se projektima ići dalje, a s kojima usporiti.

Premijerka je upozorila kako na tom području treba posebno biti oprezan budući da bi zaustavljanje većeg dijela projekta ugrozilo oko 50 tisuća radnih mjesta. Odgovarajući na pitanje o Zakonu o umjetnoj oplodnji Kosor je rekla kako treba pratiti primjenu Zakona u praksi te njegov 'život' i vidjeti treba li zakon u određenom dijelu mijenjati odnosno poboljšati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene