Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi dokumenti

U Petrinjskoj skraćeno radno vrijeme, a imaju i tehničkih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog tehničkih problema, ljetnog radnog vremena i velika navale građana zagrebačka se policija našla u problemu s izdavanjem novih osobnih iskaznica.

Od 1. srpnja, odnosno ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u zagrebačkoj su Policijskoj upravi zavladale gužve zbog navale građana koji žele izvaditi nove dokumente. Više se njih proteklih tjedana redakciji portala Dnevnik.hr požalilo da moraju čekati dulje nego prije 1. srpnja, čemu pridonosi i neočekivana promjena radnog vremena šaltera u Petrinjskoj ulici.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

>> U koje će se države od 1. srpnja moći samo s osobnom, a u koje i dalje s putovnicom?

Jedna nam se građanka obratila i danas. Kaže da čeka od 10 sati, da je red ogroman i da zbog novog radnog vremena šaltera ljudi koji rade moraju uzeti slobodan dan samo kako bi podigli dokument ili predali zahtjev.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj potvrdili su da je od 1. srpnja uvedeno novo radno vrijeme za građane, ta obavijest stoji i na njihovim internetskim stranicama, gdje navode i da s izdavanjem novih osobnih iskaznica imaju tehničkih problema, što također pridonosi stvaranju gužvi.

'Zbog tehničke prilagodbe na novi način zaprimanja zahtjeva dolazi do zastoja u radu i duljih čekanja te stoga molimo sve kojima nije istekla osobna iskaznica te one kojima to nije nužno i neophodno, da ne podnose zahtjev za novom osobnom iskaznicom zbog velikih gužvi u prostorijama u Petrinjskoj 30', apeliraju iz policije.

Podsjećaju i kako ulaskom Hrvatske u EU nije nastupila obveza vađenja novih dokumenata, već sve do isteka vrijede stari (uz izuzetak osobnih iskaznica izdanih prije 1. siječnja 2003. godine), stoga nema potrebe da se vade novi dokumenti dok ukoliko vrijede stari.

'Molimo građane za razumijevanje'

'Molimo građane za razumijevanje zbog mogućih dužih čekanja prilikom predaje zahtjeva za izdavanjem novih osobnih iskaznica', dodaju u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Što se radnog vremena tiče, zbog sezone godišnjih odmora od 1. srpnja do 30. kolovoza ono traje od 8 do 16 sati, s tim da se sa strankama radi od 8 do 15 sati. Radno vrijeme šaltera za izdavanje putovnica u navedenom vremenu traje od 8 do 19 sati.

Ipak, od danas građani gotove nove osobne iskaznice mogu podizati svaki radni dan do 19 sati, u Petrinjskoj 30, I kat, šalter broj 28.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene