Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnji dan nastave

U petak je Norijada, ZET najavio poremećaj u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maturantima je u petak zadnji dan nastave koji će obilježiti Norijadom. ZET je najavio poremećaj u tramvajskom i autobusnom prometu u Zagrebu.

Ovaj petak završava nastava za maturante, koji bi se u sljedećem razdoblju trebali pripremati za polaganje državne mature. Posljednjeg dana nastave već će tradicionalno biti održana Norijada, zbog koje se ponegdje očekuju i poremećaji u prometu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastale kolone Promet normaliziran nakon incidenta na Črnomercu: Na zagrebačkom okretištu izletio tramvaj Novi stari tramvaj na zagrebačkim ulicama ZET objavio Dio tramvajskog prometa u zastoju: Ovo su linije koje su preusmjerene

Prema nekim procjenama, u središtu Zagreba moglo bi se okupiti oko četiri tisuće učenika, koji će oko podneva s Trga bana Jelačića u koloni krenuti u smjeru Bundeka. Očekivana trasa kretanja je Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija V. Holjevca - Damira Tomljenovića Gavrana - Bundek.

>> Pripreme za državnu maturu u punom jeku!

Iz Zagrebačkog su električnog tramvaja (ZET) izvijestili da će oko podneva u petak 17. svibnja krenuti i posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa, ovisno o dijelu grada kojim će se kolona kretati.

'U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom te će linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovati preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12:20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Miramarsku). Oko 12:35 sati kratkotrajni prekid tramvajskog prometa bit će i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Oko 12:45 sati bit će preusmjerene autobusne linije terminala Glavni kolodvor te će s Glavnog kolodvora prometovati trasom Ulica grada Vukovara, Držićeva, Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama. Kada kolona bude u zoni Mosta slobode autobusi će se preusmjeriti trasom Slavonska avenija - Držićeva - Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama.

Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim sadržajima koji će se čuti u putničkim prostorima svih vozila. Telefonske informacije o trenutnom stanju u prometu moći će se dobiti u Kontakt centru ZET-a na telefone 060 100 001 (cijena poziva s fiksne linije je 1,16 kuna/min, a s mobilne 2,36 kuna/min, PDV uračunat) ili 0800 200 060', stoji u ZET-ovom priopćenju.

ZET-ovci putnike mole za strpljenje i razumijevanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene