Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi pomažu

Slove kao uspješan grad, ali ... : 'Mnoga djeca u školu dolaze gladna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za čak 1.200 djece u Hrvatskoj, školski obrok je jedini koji pojedu u danu, no mnogo je djece koja nemaju ni za njega. Koliko ih je točno, ne zna se.

I u gradovima koji slove kao uspješni, s dobrim plaćama, niskom nezaposlenošću - ima djece koja nemaju za jedan obrok u školi. Pokazuje to i primjer osnovne škole u Velikoj Gorici.

Dvadeset pet učenika osnovne škole Nikole Hribara u Velikoj Gorici, nema za obrok u školskoj kuhinji. Kuharica Nada Strižan gotovo svakodnevno im progleda kroz prste.

'Ni jedno dijete nije otišlo, a da im nismo dali jesti', kaže.

Dosta roditelja ostalo je bez posla, a to se sve odražava na djeci, poručio je ravnatelj. Uočili su problem i ne žele, kažu, o njemu šutjeti.

'Mnoga djeca se jednostavno ne hrane, odnosno dolaze u školu pretpostavljamo i gladni, odnosno nisu si ponijeli ni gablec, niti si osigurali bilo kakvu prehranu', kaže ravnatelj Zdenko Ilečić.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija I što sad? Tisuće školske djece ostaju bez toplog obroka? "Škole se moraju snaći"

Škola koja je iz EU fondova izvukla 4 MILIJUNA eura!

Pomažu razrednici, ali i osoblje škole. Pomoć su zatražili i od grada.

Gladne djece u Hrvatskoj ne bi trebalo biti pa tako ni u Velikoj Gorici, koja je grad s najmanjom stopom nezaposlenosti, s najvišom prosječnom plaćom, mi ćemo taj problem riješiti.

Odreći će se domjenka za Dan grada i svojim školama darovati 50.000 kn. No pronaći će i sustavno rješenje, obećao je gradonačelnik, svjestan da su donacije samo privremena pomoć.

Za čak 1.200 djece u Hrvatskoj, školski obrok je jedini koji pojedu u danu, no mnogo je djece koja nemaju ni za njega. Koliko ih je točno, ne zna se. Nadležna ministarstva obrazovanja i socijalne skrbi poručuju školama, ali i roditeljima da se u ovakvim slučajevima obrate Centru za socijalnu skrb.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene