Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoren Sajam poslova

U Osijeku se nudi 700 radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku je otvoren Sajam poslova - mjesto susreta poslodavaca i budućih zaposlenika.

Na sajmu predstavnici proizvođačkih, turističkih, ugostiteljskih i bankarskih djelatnosti Osječanima nude 700 otvorenih radnih mjesta. Najveća je ponuda sezonskih poslova na Jadranu. Dobra je vijest da se, nakon zimskog razdoblja, nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji smanjuje, zahvaljujući mjerama aktivne politike zapošljavanja, početku javnih radova i turističke sezone te otvaranjem velikih trgovačkih centara u Osijeku.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

'Gledam ja lakši posao, zapravo, posao u kojem se najlakše snalazim, ali ovdje je skoro nemoguće naći posoa u Osijeku', rekla je nezaposlena ekonomistica Dragana Sarkanjec. Hrvoje je završio opću gimnaziju i nada se poslu animatora inozemnih turista. 'Situacija me natjerala da tražim posao na Jadranu jer sam iz Županje, a u Županji nema posla', rekao je Hrvoje.

'Došao sam nakon dugo vremena, na birou sam dvije godine i pokušavam si naći bilo kakav posao', rekao je nezaposleni trgovac Zlatko Đurić. 'Evidentirano je 35.000 nezaposlenih, ali to je smanjenje u odnosu na mjesec ranije i taj trend se nastavlja i pada broj nezaposlenih osoba', rekao je Anto Barukčić, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Osijek.

Kako bi se na sajmu nezaposleni lakše snašli postavljeni su baloni u različitim bojama. 'Svaka boja balona predstavlja određenu stručnu spremu, to jest, NKV, srednju stručnu spremu ili visoku spremu', Anto Barukčić, pročelnik HZZ-a Osijek. Naći balon nije problem, kao ni predstaviti se poslodavcu u najboljem svjetlu.

Poslodavcima je važan i opći dojam. 'Je li odrezao nokte, je li došao u trenirci ili odijelu, to se svakako škicne', rekla je poslodavka Ivana Budimir. Ni kandidati nisu nespremni, znaju da je važno biti vrijedan i komunikativan, ali i kulturan i pristojan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene