Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZARADILI MILIJUNE

Policija otkrila dosad najmoderniju ilegalnu tvornicu eurodizela, privedene četiri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od plavog dizela proizvodili su eurodizel, zbog čega je osumnjičeno deset osoba, a privedene su četiri osobe.

Osječko-baranjska policija, u suradnji s Carinom, otkrila je najsofisticiraniju do sada ilegalnu tvornicu za proizvodnju eurodizela. Tvornica se nalazi u okolici Đakova.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Granica završio u zatvoru Turčin dobio kaznu od 36 tisuća eura: Probio rampu na granici s kombijem punim migranata

Razotkriven je i dobro organizirani lanac krijumčara i proizvođača dizela, osumnjičeno je 10 fizičkih i četiri pravne osobe, a četiri osobe su privedene. Gorivo su proizvodili od plavog dizela i prodavali ga određenim benzinskim crpkama.

Samo ove godine "oprali" su 1,5 milijuna litara plavog dizela, zbog čega je proračun na ime trošarina i pripadajućeg PDV-a oštećen za pet milijuna kuna, a procjene govore da bi se iznos mogao popeti na 10 milijuna kuna. Policija je priopćila da je jedna od osumnjičenih osoba pretvaranjem plavog dizela u eurodizel kroz svoja trgovačka društva društva izbjegao plaćanje više od tri milijuna kuna trošarina za promet naftnim derivatima, a fiktivnom kupovinom eurodizela izbjegao je plaćanje PDV-a u iznosu većem od milijun kuna.

Zapečaćeno je pet benzinskih postaja i skladišta u Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Istraga se širi i na 2015. i 2014. godinu.

Sam laboratorij u kojemu se pravilo gorivo vrhunski je opremljen i pokazuje da je uloženo mnogo novca (više milijuna) i stručnog znanja.

Otpad od ilegalne proizvodnje osumnjičene osobe zakopavale su u zemlju, zbog čega je u cijelu priču uključena i Inspekcija za zaštitu okoliša, jer je i u tom smislu počinjena šteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene