Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pada i dalje

U odnosu na početak poplave vodostaj Save pao za 2,5 metra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odnosu na početak poplave 17. svibnja, kada je dosegao povijesni maksimum od 1.168 centimetara, vodostaj Save kod Županje do danas je pao za više od dva i pol metra.

Vodostaj Save kod Županje u opadanju je u prosjeku centimetar svakoga sata i u 9 sati iznosio je 911 centimetara. Razina voda opada i na okolnim poplavljenim područjima, u koja su stigla 133 vatrogasca iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Zadarske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Slika nije dostupna Podzemne i zaobalne vode FOTO Zagrebačka Kajzerica pod vodom: Poplavljene garaže i podrumi

Vatrogasci će raditi na pranju cesta, ispumpavanju vode iz otvorenih prostora i bunara te sanaciji terena, kako bi se na poplavljenim područjima što prije normalizirao život.

Nakon povlačenja vode ostali prizori katastrofe: 'Bojimo se da se ne vrati svinjska kuga'

Stručnjaci Hrvatskih voda, uz potporu inženjerijskih snaga Hrvatske vojske, nastavlju s radovima na izgradnji prednasipa na mjestu puknuća nasipa kod Rajevog Sela, koji bi trebao zatvoriti daljnji dotok vode iz Save na poplavljena područja. Izgradnja prednasipa bi, prema procjenama, trebala završiti ovoga tjedna.

Nakon što se nasip izgradi, u Hrvatskim vodama namjeravaju vodu s poplavljenih područja crpiti agregatnim i mobilnim crpkama.

Pritom je prioritet osposobiti za rad crpnu stanicu Konjuša kod Gunje, koja ima kapacitet 5.000 litara vode u sekundi, a jednim je dijelom i ona u vodi te je morala biti isključena električna energija s kojom se napaja. U Hrvatskim vodama procjenjuju kako bi se Konjuša mogla za rad osposobiti u narednih dan do dva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene