Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Božića, topla i Nova godina

U Novu ćemo s kišobranom i visokim temperaturama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
One koji za Novu godinu planiraju letjeti preko oceana, očito, čeka strog režim putovanja, a one koji ostaju kod kuće, kiša. U novu godinu ući ćemo s visokim temperaturama i kišobranom, ali ipak, nadajmo se, uz optimizam, dobre volje.

Za razliku od prošle snježne i hladne Nove godine, u ovu bi mogli uploviti tmurno s kišom i visokom temperaturom. Ovakvo neuobičajeno vrijeme mnogima bi moglo pomutiti i planove za doček na otvorenom. Zagrepčani, Riječani, Osiječani, svi će u Novu ući s kišom, a Dalmatinci pogotovo. Stoga će za dobar provod, uz kuhano vino, zasigurno biti potreban kišobran ili kabanica. Moguće je da zbog lošeg vremena dočeci na otvorenom postanu dočeci kod kuće. Na riječkom korzu prošle je godine bilo oko 35 tisuća ljudi, u Splitu oko 40, na dubrovačkom Stradunu oko 20, a nešto više u Zagrebu, no te brojke zasigurno ovise o vremenu.

Pročitajte i ovo Novogodišnji prognam Nove TV - 1 više od milijun i 460 tisuća gledatelja Program Nove TV bio je prvi izbor gledatelja u novogodišnjoj noći Ilustracija doček Nove godine Strava u Njemačkoj! Hrvat (18) poginuo od eksplozije petarde: "Vjerojatno su ih nestručno napravili"

>> Nakon rekordno toplog Božića oštro zahlađenje

Kiša i visoka temperatura

'Prosjek je dakle, do -4 je sve normalno, do -7 stupnjeva je sve dobro, a imali smo novih godina i na -14. Jedne smo nove godine sjekirama razbijali led na pozornici, tada je bilo možda najmanje ljudi, ali je bilo ipak nekih 3 do 4 tisuće ljudi', rekao nam je Davor Žagar, ravnatelj koncertne direkcije Zagreb. No, ovakve iznadprosječno visoke temperature, posljednji put bile su prije tri godine, kada je i cijelo zimsko razdobolje bilo ekstremno toplo.

'U Novu godinu ući ćemo nažalost s kišom i iznadprosječno visokom temperaturom, a u Novogodišnjoj noći bit će i do 5 stupnjeva, a tijekom dana i do 10. Na Jadranu još lošije vrijeme, obilnija kiša i toplija', kaže Ana Bago, meteorologinja. No, unatoč lošim prognozama pojedini građani u Novu će s optimizmom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene