Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ljuti na HRS

U novoj osječkoj dvorani nema mjesta za osobe s invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo objavili priču o nepristupačnosti nove osječke dvorane osobama s invaliditetom, propusti u izgradnji se ispravljaju. Naime, na ulazima u dvoranu postavljaju se rampe za osobe u invalidskim kolicima. No, ovdje ne prestaje problem invalida i dvorane. Na kvalifikacijskoj utakmici rukometnih reprezentacija Hrvatske i Grčke dogodio se incident.

'Zašto za nas nema mjesta u gledalištu' - transparent je kojeg su osječki invalidi na početku utakmice razvili iza gola. Brzom intervencijom zaštitara transparent je uklonjen. 'Ono što je na toj utakmici bilo po meni najžalosnije je postupak organizatora koji je prema nama postupio kao prema najgorim delikventima', rekao je Danijel Balažić iz Udruge paraplegičara Osijek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ugovor o rukometnoj areni sredinom idućeg tjedna Slika nije dostupna Novi problemi oko izgradnje rukometne arene u Zagrebu

Invalidi su ljuti na Hrvatski rukometni savez. Oni su naložili uklanjanje transparenta. 'Udruga UPIT će zbog toga što smo bili poniženi na toj utakmici tražiti odštetu HRS', kaže Balažić. Na optužbe invalida Hrvatski rukometni savez odgovara strogim pravilima Europske rukometne federacije. 'Svaki transparent koji se unosi mora se prethodno najaviti organizatoru. Oni to nisu učinili. Sljedeća stvar, po propisima EHF-a apsolutno nikakav transparent ne smije stajati iza gola', rekao je Zlatko Škrinjar, glasnogovornik HRS-a.

No, upravo mjesta iza gola smetaju osječkim invalidima. Oni s pravom pitaju tko ih je izgurao iz gledališta. Naime, na 24 mjesta predviđena za invalidska kolica, suprotno projektu, ugrađene su stolice. Očigledan propust kojega vlasnik dvorane - grad Osijek- ne priznaje. Osječki gradonačelnik i njegov zamjenik invalide optužuju za politikantstvo.

'Vidjeli smo izjavu gospodina Matkovića koji kaže da je neprimjereno da se problemi rješavaju preko svetinje hrvatske reprezentacije. Ne znam je li on to mislio na nas 100-postotne HRVI koji smo dali svoje zdravlje za ovu državu. Ako netko zna što je svetinja u hrvatskoj državi onda to znamo mi', rekao je Đuro Glogoški iz Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida. Čini se da je Hrvatski rukometni savez najmanji krivac ovoj priči. Upravo zbog dvorane u Osijek ovih dana stiže i pravobraniteljica za osobe s invaliditet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene