Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem i uvoz

Na Neretvi zbog tuče u svibnju slabiji urod lubenica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Neretvanskom polju traje berba lubenica. Ove godine mnogi će biti sretni budu li na pozitivnoj nuli. Loše vrijeme uništilo je dio nasada, a zakašnjeli početak turističke sezone otežao prodaju.

Problem poljoprivrednicima stvara i uvoz iz stranih zemalja. Ipak na otkupu u Opuzenu danas se radilo punom parom kako bi lubenice došle do kupaca.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

Zoran se od malih nogu bavi poljoprivredom. 5 godina samostalno uzgaja lubenice. 'Ove sam godine posadio 12 tisuća komada', kaže poljoprivrednik Zoran Popović.

S vrućeg polja preko rijeke lubenice su spremne za otkup u Opuzenu. Ova godina za poljoprivrednike u Neretvi neće se pamtiti kao jako dobra. Tuča koja je pala u svibnju uništila je dio nasada. Neki su imali više sreće.

Nije samo vrijeme poljoprivrednicima pomrsilo planove. Na hrvatsko tržište uvozi se velik broj lubenica iz Španjolske i Grčke. Ulaskom u Europsku uniju Neretva je izgubila dio tržišta. Dio robe koji je išao za BIH sada nema prolaz kao prije. Ipak neretvanske lubenice jest će se diljem Hrvatske. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene