Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

U nedjelju stiže osvježenje, a s njim i grmljavinsko nevrijeme - Evo kakve nas temperature očekuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najavama prognostičara, ovo nesnosno vruće vrijeme u nedjelju poslijepodne bi trebala prekinuti kiša, a ponegdje i grmljavinsko nevrijeme.

Državni hidrometeorološki zavod u najnovijoj prognozi donosi osvježavajuće vijesti za nedjelju. Prema njihovim podacima, u nedjelju će vladati pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće vrijeme, ali za poslijepodne je ipak najavljena promjena vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Naime, uz lokalni razvoj oblaka poslijepodne će u unutrašnjosti mjestimice biti pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Navečer i u noći sa zapada stići će jače naoblačenje uz češću kišu i pljuskove, koji će se proširiti na veći dio zemlje.

Uglavnom suho zadržat će se uz obalu Dalmacije. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, prema večeri mjestimice i jaka bura. U Dalmaciji će vjetar biti većinom slab.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 19 do 25, na Jadranu od 24 do 29. Najviša dnevna između 34 i 40, u gorju i u središnjim područjima od 30 do 34 °C.

S obzirom da će se ljetne vrućine i dalje nastaviti, iako će ih nakratko prekinuti ovo nevrijeme, nije loše držati se savjeta liječnika oko toga kako se zaštititi u ovim vremenskim uvjetima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene