Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak bivšeg premijera

U 'najljepšoj zemlji na svijetu' Sanadera čekaju brojna pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon mjesec i pol dana boravka u Americi bivši premijer Ivo Sanader vratio se u rodnu zemlju.

Dobre volje i vidno mršaviji u društvu supruge Mirjane Ivo Sanader sletio je na zagrebački Pleso. Bez komentara sjeo je u taksi i odvezao se kući u Kozarčevu ulicu. Da se prethodnik vratio, premijerka, kaže, nije znala. 'Lijepo je biti doma. Najljepše je doma i u Hrvatskoj. Hrvatska je naljepša zemlja na svijetu', rekala je premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani o Sanaderu 'To je ispod svakog dostojanstva i politike i čovjeka' Slika nije dostupna Povratak odbjeglog premijera 'Ljudi zaboravljaju brzo, a Sanader sigurno ima plan'

No, u najljepšoj zemlji na svijetu bivšeg premijera dočekale su ne baš lijepe stvari. Uhićenje bliskog suradnika Mladena Barišića, bivšeg šefa carine i HDZ-ova blagajnika. Bit će pozvan i kao svjedok u okviru odvjetničke istrage oko HEP-a i Ivana Mravka.

A u aferi oko Podravke i Ine po treći ga se put zove da dođe pred saborsko Istražno povjerenstvo. 'Dobro je da se vratio jer je svačija dužnost da svjedoči pred Istražnim povjerenstvom, pričekajmo da vidimo što će reći', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

>> Ivo Sanader vratio se u Hrvatsku; Kosor: Najljepše je biti doma

>> Josipović: Dobro da se vratio, čekajmo da vidimo što će reći

Povjerenstvo zanima tko je na prošloj sjednici govorio istinu, Ivan Šuker ili Damir Polančec Pitanja su spremna. 'Okolnosti oko drugog kruga privatizacije Ine i pogotovo ulogu nekih i sada aktualnih političkih aktera koji se prave da nisu ništa znali', rekao je Gordan Maras, član saborskog istražnog povjerenstva za Inu.

Povjerenstvo zanima tko je na prošloj sjednici govorio istinu, Ivan Šuker ili Damir Polančec. Povući će se i pitanje, tvrdi Maras, prodaje Ininih dionica MOL-u od strane Fonda branitelja.

'Premijerka Kosor je bila na čelu Fonda hrvatskih branitelja, koji je prodao sedam posto dionica direktno MOL-u 2008. godine. Znači mnogi, koji su sada politički aktivni, sudjelovali su u toj priči i vjerojatno premijer Sanader može pored svoje uloge reći i o njihovoj ulozi u cijeloj toj privatizacijskoj priči', rekao je Maras. Sanaderov dolazak očekuje se s velikim zanimanjem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene