441522
441522
441522
441522
441522

U moru kod Bačvica pronađena bomba iz II. svjetskog rata

  • , 27.06.2016., 11:10
  • Autor:
  • komentara

U blizini plaže Bačvice u Splitu, u nedjelju je na dubini od oko 6 metara, građanin prilikom ronjenja pronašao bombu iz II. svjetskog rata.

 
 
 
 
Nepoznata naprava na Bačvicama (Video: Dnevnik Nove TV)
Nepoznata naprava na Bačvicama (Video: Dnevnik Nove TV)

Splitska policija objavila je kako je u nedjelju u blizini plaže Bačvice, 200 metara od obale, na dubini od oko šest metara, građanin prilikom ronjenja zamijetio metalni predmet.

Ronioci specijalne jedinice policije su obavili preliminarni pregled mjesta događaja te je za sada utvrđeno da se najvjerojatnije radi o zaostaloj napravi iz II. svjetskog rata.

Mjesto pronalaska je osigurano plutačama i plovilom Pomorske policije Split. U tijeku su pripreme za izvlačenje i uništenje.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se