Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat prometnika vlakova

U Moravicama problemi s kočnicama na 17 vagona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat prometnika vlakova Hrvatske priopćio je da su kod jutrošnje probe kočenja na vlaku broj 61208, u kolodvoru Moravice, radnici Tehničkog pregleda vagona i vlakova (TPVV) utvrdili da od 18 vagona tipa Sgnss, vlasništvo Mađarskih željeznica, ne koči 17 vagona.

Vlak kod kojeg su jutros u 8,30 sati utvrđene neispravnosti zadržan je na kolodvoru Moravice, te se čekaju daljnje upute za otpremu vagona prema kolodvoru Rijeka Brajdica, stoji u dopisu Sindikata, poslanom i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, te Hrvatskim željeznicama. Također Sindikat upozorava i da je u sastavu vlaku broj 60782, koji je 21. studenoga iskliznuo u kolodvoru Sušak Pećine, od 16 vagona bilo 13 vagona tipa Sgnss.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura Sjecišta pruge BIZARAN SLUČAJ Opet blamaža HŽ-a: Vlak nije mogao krenuti jer kondukter - nije došao na posao

Navode i dva slična slučaja, utvrđena 28. i 29. studenoga. Na vlaku 42801 tada je utvrđeno da od 11 vagona Sgnss i jednog tipa Rgs koči samo jedan vagon, a kod vlaka 62201 da od 13 Sgs vagona koče samo dva. Ti problemi evidentirani su u kolodvoru Rijeka Brajdica, ističe se u priopćenju Sindikata prometnika vlakova Hrvatske.

>> Policija istragu željezničke nesreće provela 'neprimjerno traljavo'

Sindikat traži ‘hitnu istragu i reakciju mjerodavnih, u cilju sigurnosti željezničkog prometa te sprječavanja nove željezničke nesreće, jer je’, kako se navodi, ‘očito da s tim vagonima i njihovim kočenjem postoje problemi koje treba hitno otkloniti’. Glasnogovornica Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, Marina Halužan, izjavila je kako za sada nema informaciju o jutrošnjem događaju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene