Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povučena iz prodaje

U mliječnoj kašici za dojenčad pronađeni komadići stakla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S hrvatskih su polica povučena dva proizvoda. U jednom su pronađeni fragmenti stakla, dok je drugi preventivno povučen na dodatnu analziu.

Zbog mjera predostrožnosti s hrvatskih su polica danas iz prodaje povučena dva proizvoda.

Pročitajte i ovo Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka Slika nije dostupna Provjerite u kuhinji S tržišta se zbog previše pesticida povlači još jedna namirnica

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je od Europske komisije zaprimljena informacija o prisutnosti fragmenata stakla u dječjoj hrani Bebivita Milchbrei Grieß 600 g / Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica – mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog 6. mjeseca (MAN 751434) s rokom trajanja do 30.9.2014. (Šarža: 140790).

>> OPREZ: Evo koji se med povlači iz prodaje

'Iz preventivnih razloga tvrtka Müller trgovina Zagreb d.o.o., Nadinska 29, 10010 Zagreb je provela opoziv predmetnog proizvoda iz svojih poslovnica u Republici Hrvatskoj te o istom obavijestila Ministarstvo poljoprivrede', stoji u priopćenju.

Ovu je informaciju na svojim web stranicama potvrdio i Müller, u kojemu kažu da su komadići stakla pronađeni u dva pakiranja i napominju da to može prouzrokovati akutnu opasnost po zdravlje.

Svojim su se mušterijama ispričali na neugodnostima te ih pozvali da vrate gore spomenuti proizvod, obećavajući im povrat novca.

Podravka privremeno povlači Lino Frutolino

Obavijest o povlačenju proizvoda stigla je danas i iz Podravke.

'Radi mjera predostrožnosti i vršenja dodatnih analiza proizvoda, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata donijela odluku o privremenom povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200g, serije 22052013, upotrebljivom do 22.05.2014. godine, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu', navodi Podravka u priopćenju.

'Iako je Podravkin laboratorij za kontrolu kvalitete utvrdio kako je proizvod u potpunosti ispravan, što je potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom vanjskom laboratoriju, i to na više uzoraka iste serije, Podravka je sukladno svojoj politici sustava sigurnosti hrane i kvalitete odlučila privremeno povući proizvod spomenute serije kako bi napravila dodatne analize i potvrdila ispravnost navedenog proizvoda', dodaje se u Podravkinom priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene