Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije baš tako dobro?

Zavod za statistiku: U lipnju nam je došlo manje turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U lipnju je u odnosu na isto razdoblje prošle godine broj dolazak turista manji za 2,5 posto, a broj noćenja za 2,5 posto.

U lipnju 2012. u odnosu na lipanj 2011. u svim komercijalnim smještajnim objektima u Republici Hrvatskoj broj dolazaka turista manji je za 0,2%, a broj noćenja turista manji je za 2,5%.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti

Turisti su ostvarili 7.597.318 noćenja. Od toga su 7,5% ostvarili domaći, a 92,5% strani turisti.

U lipnju 2012. u odnosu na lipanj 2011. broj noćenja domaćih turista manji je za 9,6%, a broj noćenja stranih turista manji je za 1,9%.

>> Hrvatska najbolja na Mediteranu, ponovno rast u odnosu na prošlu godinu!

U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke (25,7%), Slovenije (11,1%), Austrije (10,7%), Češke (9,5%), Italije (6,2%), Rusije (4,1%) te Poljske (3,9%), što je ukupno 71,2%.

Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 28,8% noćenja.

Ovi podaci malo su drugačiji od onih predstavljenih prije neki dan od strane ministra turizma Veljka Ostojića. Prema tim podacima Hrvatska je u dosadašnjem dijelu sezone ostvarila rast i prva je na Mediteranu prema turističkoj posjeti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene