Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska u okovima zime

Pucaju betonski stupovi, traume pune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici 'Elektrolike' Gospić jutros su počeli sa sanacijom kvarova na elektro-vodovima i dalekovodima, zbog kojih je od jučer bez opskrbe električnom energijom više od 2500 potrošača na području cijele Like.

Iako su prijašnje informacije govorile o 1000 kućanstava bez električne energije na području Grada Gospića te Općina Lovinac i Gračac, s terena doznajemo da se radi o brojci od 2500 do 3000 kućanstava. Ledena kiša i kasnije snijeg uzrokovali su milijunske štete, kako na dalekovodima, tako i na voćnjacima te šumskom fondu jer mnoga stabla pucaju pod težinom i snagom snijega i leda. Prema tim informacijama, pucaju čak i betonski dalekovodni stupovi.

Pročitajte i ovo Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu Slika nije dostupna Ne izlazite ako ne morate Hrvatsku paralizirao snijeg, u Lici nema struje


Na jednom imanju pukla je žica dalekovoda i pala na konja koji je uginuo uslijed jakog strujnog udara.

>> Hrvatsku paralizirao snijeg, u Lici nema struje

Kvarovi na elektro-vodovima i dalekovodima su prouzročeni jučerašnjom ledenom kišom i niskim temperaturama. Na terenu je, bez obzira na nepovoljne vremenske uvjete, više od 20 timova Elektrolike, a 'veći dio potrošača strujom bi trebao biti opskrbljen tijekom dana', rekao je direktor gospićke 'Elektrolike' Joso Lemić. No, kako dan odmiče javljaju se stalno novi problemi pa nije isključeno da će neka kućanstva i do sutra ostati bez električne energije.

Pod teretom leda najveća su oštećenja na dalekovodima Lički Osik-Gospić i Ličko Cerje-Sveti Rok, pa je bez struje tijekom noći i jutra ostalo gotovo 80 posto potrošača na području lovinačke općine. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta polomljene su i mnoge voćke, a oštećen je i dio šumskog fonda na Velebitu.

Situacija se, doznajemo u Županijskom centru 112 Ličko-senjske županije, sada polako normalizira. Temperatura je dosegla nulu, ponegdje je i 'u plusu', no ekipa i dalje otklanjaju kvarove.

Na Traumatologiji 137 Osječana

Zbog ozljeda prouzročenih padovima na poledici i snijegu od jučer do danas ujutro 137 Osječana potražilo je pomoć na Odjelu traumatologije osječke Kliničke bolnice, izvijestio je voditelj Odjela, dr. Aleksandar Nagy. Od toga 15 ozlijeđenih osoba zadržano je u bolnici, među kojima je pet pacijenata s teškim lomovima potkoljenica te nožnih i ručnih zglobova.

Samo jutros u dežurnu ambulantu Odjela traumatologije Kirurškog odjela Kliničke bolnice Osijek s ozljedama zbog padova na poledici pomoć je potražilo 60 Osječana, kazao je dr. Nagy. Ujedno je upozorio Osječane da ako baš ne moraju, ne izlaze van, a ako su vani da oprezno hodaju. Dr. Nagy istaknuo je i kako su pojačane liječničke ekipe u dežurnoj ambulanti, kako bi ozlijeđeni građani što manje čekali na pregled.

Prema podacima Županijskog centra 112 Osijek, sve ceste u Osječko-baranjskoj županiji su prohodne, no problem su nogostupi jer unatoč tome što ih se posipava solju, vrlo su skliski zbog ledene kiše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene