Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preusmjeravaju pacijente

Još više čekanja: U kvaru MR uređaji u bolnicama, Dubrava, Zadar i Vukovar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dan ima 24 sata, dijagnostičke pretrage ne moraju se raditi u jednoj smjeni, već i u drugim smjenama', istaknuo je ministar Varga.

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je danas da će pacijenti koji zbog kvara uređaja ne mogu obaviti magnetsku rezonancu (MR) u bolnicama Dubrava, Vukovar i Zadar, biti preusmjereni u druge bolnice.

Pročitajte i ovo Novi uređaj za magnetsku rezonancu u Pakracu - 1 Uređaj za magnetsku rezonancu Čime se Beroš hvali? Dobili su novi uređaj za magnetsku rezonancu, no hoće li pacijenti moći napraviti baš sve pretrage Magnetska rezonanca - 2 Najavio dva nova uređaja Beroš komentirao kako to da privatna bolnica dobiva milijune za pretrage: "Postoji jedan takav aparat..."

Dok traju popravci tih aparata pacijenti se preusmjeravaju u ustanove gdje se magnetska rezonanca može obaviti, rekao je Varga u izjavi nakon sjednice Vlade. 'Dan ima 24 sata, dijagnostičke pretrage ne moraju se raditi u jednoj smjeni, već i u drugim smjenama', dodao je.

Varga napominje da je aparat za MR težak 4 tone i da se ne može na brzinu popraviti niti posuditi.

VIDEO Evo kako se smanjuju liste čekanja u bolnicama

Varga ne zna trenutni broj pacijenata koji čekaju na MR, ali kaže da je on značajan. Izvijestio je da je u tijeku nekoliko natječaja kojima bi problem trebao biti riješen. Tvrdi da će se ove godine značajan broj aparata nabaviti te da su značajna i ulaganja u obnovu starijih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene