Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili smo na Jarunu

KUPAČI, SMIRITE DOJMOVE Držite se blizu obale i ne konzumirajte alkohol na plaži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko god bili sigurni u svoje plivačke sposobnosti, najbolje je zadržavati se blizu obale.

Sezona kupanja gotovo nije ni počela, a već se utopilo 14 osoba, a opasnosti nisu samo na moru. Posebno se treba paziti na rijekama te brojnim neuređenim kupalištima. Najugroženiji su oni najmlađi.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu pod rotirkama VIDEO Dramatična noć u Zagrebu, policija u neviđenoj potjeri, svjedokinja za DNEVNIK.hr: "Pored auta je na travi sjedio muškarac, oko njega policija. Pretraživali su mu auto" Slika nije dostupna ZBOG (NE)KAKVOĆE VODE Zagrepčani, budite oprezni! Zabranjeno je kupanje na tri glavne plaže na Jarunu

Nekih pravila trebaju se pridržavati i stariji. Važno je izbjegavati velike temperaturne razlike, primjerice nakon predugog sunčanja naglo skočiti u vodu, jer to može dovesti do srčanog udara. Savjetuje se i da ne plivate najmanje jedan sat nakon obroka ili ako ste konzumirali alkohol. Čak i na uređenim kupalištima pod budnim okom spasilaca, dolazi do nesretnih slučajeva.

BANDIĆ I DALJE ZOVE NA KUPANJE 'Jarunska voda je čista'

'Imali smo svakakvih slučajeva, tipa da ljudi stvarno dolaze s cijelom kašetom pive i provode sate na plaži, to su neke od stvari na koje mi upozoravamo i koje mi ne dozvoljavamo', rekla nam je voditeljica spasilačke službe na Jarunu Ana Kunštek. A koliko god bili sigurni u svoje plivačke sposobnosti, najbolje je zadržavati se blizu obale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene