Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju hrane ni vode, ne smiju na kopno

Zaustavljen brod s hrvatskom posadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska posada na brodu Sol Trader, kojemu je 8. siječnja zabranjeno isplovljavanje iz koparske luke zbog dugovanja, ostala je bez vode i hrane, a zabranjen im je izlazak na kopno, izvijestio je popodne tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske i koordinator ITF-a za Hrvatsku kapetan Predrag Brazzoduro.

Osim dugovanja prema dvjema tvrtkama iz Kopra, zbog kojih je brodu zabranjeno isplovljavanje, vlasnik broda kapetan Igor Govorčin iz Rijeke dužan je posadi plaću za prošla tri mjeseca, ukupno oko 50.000 dolara, kazao je Brazzaduro. Kapetan Igor Govorčin potvrdio je da je informacija o zaustavljanju broda u Kopru točna, ali i da su hrana i voda za deveteročlanu posadu osigurani i da će tako biti i ubuduće.

Pročitajte i ovo Zmija IZGUBILI SU APETIT VIDEO Šokirana posada aviona između raviola i povrća pronašla - zmijsku glavu Slika nije dostupna Pomorska nesreća Tragedija u japanskim vodama: Nakon dva dana potrage nađeno tijelo jednog od trojice nestalih mornara

Rekao da je brod zaustavljen zbog duga za gorivo, dodavši da je pomorstvo u krizi i da su vozarine višestruko smanjene. 'Radimo na rješavanju problema i nadamo se da će brod i posada nastaviti posao', istaknuo je Govorčin. Kapetan Brazzaduro rekao je pak da je posada, kako ga je obavijestio zapovjednik Sol Tradera, posljednji put dobila hranu i vodu 9. siječnja, što je bilo dovoljno za desetak dana.

Po njegovim riječima, lučke vlasti u Kopru ne dozvoljavaju da se pomorci prebace na kopno, što, smatra, pogoduje dvjema tvrtkama vjerovnicima. Kako je objasnio, u slučaju prodaje broda, posada bi u kontaktu s odvjetnikom u Kopru mogla zatražiti zaštitu svojih prava, odnosno prvenstvo naplate tražbina u odnosu na tvrtke, koje su vjerovnici drugog reda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene