Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Napokon olakšanje

U KBC Osijek stigle nove perilice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je situacija u zdravstvenom sustavu alarmantna - svjedoči i slučaj iz osječkog KBC-a gdje su se zbog nedostatka plahti morale odgađati operacije. Bolničko rublje pralo se u 40 godina starom postrojenju, kvarovi su bili svakodnevica, a rublje je izlazilo s rupama. Sve donedavno, kada je bolnica kupila nove perilice na kojima sada - može i zarađivati.

Liječenje kreće od bolničke postelje, no osjećaj nije uvijek ugodan. Kroz praonicu osječkog KBC-a na dan prođe tri i pol tone prljavog rublja. Nove perilice stigle su nakon 40 godina.

Pročitajte i ovo Novo oporavilište za divlje životinje - 1 Financirali Grad i EU Otvoreno oporavilište za životinje Dumovec: "Ovakvi objekti ne postoje u Hrvatskoj, bit će značajno za zaštitu prirode" Nataša Tramišak KONTROLA TROŠENJA EU NOVCA Ministrica Nataša Tramišak: "Prve nepravilnosti zabilježene su zbog nepoznavanja Zakona o javnoj nabavi"

"Problematika je bila do sad tog starog dotrajalog postrojenja koje smo zamijenili novim i sad ga peremo puno lakše i brže", rekao je Mihael Novoselec, voditelj Odjela za pranje i održavanje rublja KBC Osijek.

Stare perilice su se kvarile, rublje je bilo potrgano i grubo, a u operacijske sale i sobe nije stizalo na vrijeme.

"Bilo je dana kad se moralo čekati čak na operativne zahvate zato što nije bilo čistog rublja", rekao je zamjenik ravnatelja KBC Osijek Vlatko Kopić te zaključio kako je "čistoća pola zdravlja".

Od dvije nove perilice, vrijedne milijun i 800 tisuća kuna, očekuje se i ušteda. U planu su ulaganja i u nove zgrade, pročelje, opremu, liftove.

"Osnovali smo odsjek za EU gdje pratimo apsolutno sve moguće projekte koji se objavljuju od strane EU i od strane nadležnih ministarstava" rekla je Sanja Pešić iz Odsjeka za EU fondove KBC Osijek.

Jedan od njih je i nova zgrada za dnevnu bolnicu i kirurgiju, i objedinjeni hitni prijem. Taj projekt će u zadanom roku, do kraja 2017., biti završen, rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

A s novim perilicama cilj je postati regionalna praonica bolničkog rublja i zarađivati. Novca će biti i za novu posteljinu s prugama, koja stiže na jesen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene