Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su lokalizirani

GORI I NA SJEVERU U Istri buknula tri požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci diljem Hrvatske tijekom današnjeg su dana imali pune ruke posla. Osim požara na Korčuli i Pelješcu gorjelo je i u Istri.

Ako imate snimke ili fotografije požara, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

U 11:28 sati JVP Opatija zaprimila je dojavu o izbijanju požara uz cestu za Lanišće, a vatra se proširila nekoliko stotina metara od mjesta, uz brijeg, na lokaciji skretanja s ceste za Poklon na cestu za Lanišće.

Požar je lokaliziran oko 15 sati, a u 16:30 je u potpunosti ugašen. Kako doznajemo od dozapovjednika JVP Opatija, Igora Ravnika, osim JVP Opatija požar su gasili pripadnici i članovi mnogih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a na trerenu su bila 34 vatrogasca i 14 vatrogasnih vozila. Požar je zahvatio površinu od 60 000 četvornih metara. Pripadnici JVP Opatija na požarištu će ostati cijelu noć kako bi pratili situaciju.

'LJUDI GASE ALI NE MOGU DRŽATI POŽAR' Borba za kuće još traje, vatra se proširila posvuda

Požar kod Pazina

Oko 25 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja izgorjelo je u velikom požaru koji je u utorak oko 13,25 sati izbio nedaleko Pazina, između mjesta Banovci i Gajmovci, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca.

VIĐENI IZ SVEMIRA Sateliti snimili požare na Korčuli i Pelješcu

Požar je lokaliziran oko 17,45 sati, a u gašenju su, uz 50-tak pripadnika javnih vatrogasnih postrojba (JVP) iz Pazina, Pule, Poreča, Buzeta i Rovinja s 18 vozila sudjelovali i članovi DVD-a iz Pazina i Žminja te jedan air tractor.

U jednom trenutku za spomenuta je sela iskopčana i struja dok je od 14,20 do 16,45 sati bila zatvorena cesta Žminj-Pazin između mjesta Jurići i Guštini.

OGROMNA ŠTETA Izgorjela svjetski poznata vinarija Grgić

Gorjelo kod Vodnjana

U međuvremenu oko 16,30 sati izbio je požar između mjesta Butkovići i Pačići nedaleko Vodnjana koji je lokaliziran u 18 sati. Izgorjelo je 10 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 26 pripadnika JVP Pula, pripadnici DVD-a Pule, Vodnjana i Fažane te air tractor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene