Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Europskom parlamentu

SDP-ovac Željku Markić usporedio s nacističkim zločincem, ne želi se ispričati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predstavljanju inicijative 'U ime obitelji' u Europskom parlamentu jedan je sudionik diskusije Željku Markić usporedio s nacističkim zločincem Adolfom Eichmannom.

Predstavnice inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić i Ana Vargek na poziv slovačke eurozastupnice Anne Zaborske u četvrtak su bile na sjednici Intergrupe o obitelji, pravima djece i međugeneracijske solidarnosti Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Pročitajte i ovo Liste za EU parlament - 3 Put do EP-a Na redu su novi izbori: Državno izborno povjerenstvo zaprimilo 25 lista Željka Markić, U ime obitelji - 2 Ocjena ustavnosti U ime obitelji traži ocjenu ustavnosti dokumentacije o promjeni roda i spola: "Sve mora biti regulirano zakonom"

Zaborska je, kako ističu u inicijativi koja je prikupila više od 680.000 valjanih potpisa za raspisivanje predstojećeg referenduma o braku, pozdravila 'U ime obitelji' kao 'oblik snažnijeg sudjelovanja građana u demokratskom sustavu odlučivanja'.

>> Severina poslala važnu poruku - 'Bit ću ponosna 1.12...'

Željka Markić je zatim predstavila inicijativu i napomenula da vlast u Hrvatskoj pokušava 'onemogućiti informiranu raspravu i zlorabi javni prostor za kampanju protiv građanske inicijative'.

Njezino je izlaganje pratio manji broj eurozastupnika, a prema priopćenju inicijative, u jednom je trenutku došlo do incidenta.

'U raspravi koja je uslijedila, SDP-ovac Nikša Spremić, parlamentarni asistent eurozastupnika Olega Valjala (...) gotovo je urlajući napao gđu Markić zbog njezinih ocjena te ju je usporedio s nacistom Adolfom Eichmannom. Zbog takvog izraza mržnje predsjednica Međustranačke skupine oduzela mu je riječ', stoji u priopćenju.

Nikša Spremić: U diskusiji sam sudjelovao u privatnom kapacitetu

Sam Nikša Spremić tvrdi da je u diskusiji sudjelovao kao privatna osoba, a ne u svojstvu predstavnika ureda eurozastupnika Olega Valjala.

'Gospodin Davor Ivo Stier je zatražio moju ispriku te ispriku SDP-a i gospodina Olega Valjala čiji ured u Bruxellesu vodim, jer smatra da sam uvrijedio gospođu Željku Markić usporedivši je s Adolfom Ecihmannom, banalnošću zla i njegovim suđenjem u Jeruzalemu. Prije svega naglašavam da sam u Europskom parlamentu govorio u privatnom kapacitetu, dakle isključivo kao pojedinac i građanin Nikša Spremić, a ne kao voditelj ureda gospodina Olega Valjala ili član stranke SDP', kaže Spremić.

'S tim u vezi, držim da isprika dviju prije navedenih instanci je izlična, a što se tiče moje definicije nastupa gospođe Željke Markić pri njoj ostajem dalje', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene