Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdilo Ministarstvo uprave

'U ime obitelji' ima dovoljno potpisa za referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa 'U ime obitelji' prikupila je dovoljno valjanih potpisa za raspisivanje referenduma o pitanju braka kao zajednice žene i muškarca.

Ministarstvo uprave te Državni zavod za statistiku tijekom kolovoza, temeljem slučajnog uzorka potpisa iz 52 kutije zaključili su, s pouzdanošću od 95%, da je ukupan broj vjerodostojnih potpisa između 665 995 i 701 902 potpisa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznijeli argumente 'U ime obitelji' demantira i Karamarka i Josipovića Slika nije dostupna Vapaj za referendumom 'U ime obitelji' pisali Josipoviću: Pomozite nam!

''Da "U ime obitelji' ima dovoljan broj valjanih potpisa svi koji znaju brojati do sto znaju već tri mjeseca'', rekla je Željka Markić iz inicijative.

Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti 10 posto potpisa od ukupnog broja birača ili njih 450 tisuća. Sada Hrvatski sabor mora odlučiti o zahtjevu, ali ne postoji rok do kada se mora donijeti odluka.

>>'U ime obitelji' pisali Josipoviću: Pomozite nam!

Stoga je 'U ime obitelji' danas ponovno uputila pismo predsjedniku Ivi Josipoviću, podsjetivši ga kako su u lipnju predali zahtjev za raspisivanje referenduma Hrvatskom saboru.

'Potaknuti Vašom nedavnom izjavom u javnosti, u jednom drugom slučaju, da se zalažete za poštivanje Ustava i zakona RH te djelovanje građana Republike Hrvatske kroz sustav, željeli bismo skrenuti pozornost na potrebu Vašeg zalaganja za provedbu neposredne demokracije u referendumskom postupanju Građanske inicijative 'U ime obitelji', kažu iz inicijative.

''Ja naravno mislim drukčije kada je riječ o meritumu o samom sadržaju o kojemu bi trebalo raditi ali isto tako sam ustvrdio da su se ispunili uvjeti za referendum. Predsjednik tu nema nikakvu nadležnost osim što i ovom prilikom isitčem kako valja poštivati ustav i zakone i kada se radi o pravu na referendum'', odgovrio im je predsjednik Ivo Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene