Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O njima priču donijelo i Provjereno

Boba i Ljilja uskoro bi mogle dobiti novi dom: U humanitarnoj akciji dosad prikupljeno oko sto tisuća eura, a dobile su i paket od - Maje Šuput

Provjereno: Boba i Ljilja - 7
Provjereno: Boba i Ljilja - 7 Foto: DNEVNIK.hr
Bogdanka i njezina kći Ljiljana uskoro bi mogle dosanjati svoj san - dom u kojem bi bile na suhom i toplom. O maloj obitelji iz Hrvatskog Polja izvještavalo je i Provjereno.

Nakon mjesec dana humanitarne akcije za samohranu majku Bogdanku Lavrnju i njezinu devetogodišnja Ljiljanu iz Hrvatskog Polja, prikupljeno je oko sto tisuća eura. 

"Iskreno vjerujem da bi mama i kći mogle ovu zimu dočekati u novom, toplom domu gdje im stropovi neće padati na glavu ili gdje više neće morati paziti hoće li propasti kroz trule daske poda", kazao je vjeroučitelj iz lokalne škole Berislav Kostelac, koji je pokrenuo akciju, za Novi list.

Pročitajte i ovo Provjereno: Boba i Ljilja - 7 Donosi Provjereno "Ugrijemo vodu, kupamo se u lavoru. WC je izvan kuće, kad je zima nije baš ugodno": Bogdanka i Ljilja, priča kao iz nekog drugog vremena

Emotivna priča o Bobi i Ljilji proširila se Hrvatskom. Pristižu joj paketi i pisma, a posebno ju je obradovao paket Maje Šuput

"Kada smo otvorile paket, u njemu je bio mikrofon za moju Ljiljanu koja želi postati pjevačica. Da, bio je to dar popularne Maje Šuput koja se sjetila moje Ljiljane. Hvala joj na tome do neba", rekla je Bogdanka.

O Bobi i Ljilji izvještavalo je i Provjereno - žive u kući starijoj od sto godina, a Boba mjesečno ima prihode od oko tristo eura. U kući nemaju vode, a pitku vodu donose od susjeda. Kupaonicu nemaju. Ali imaju sve što je potrebno za život, posebno ljubavi.

Pročitajte i ovo Provjereno: bebe anđeli - 3 Trudnoće završile tragično Najgora noćna mora svake majke: Dvije žene za Provjereno otkrile kako se nose s gubitkom djeteta

Cijeli život Bogdanka teško živi. "Moram se pomiriti s takvim životom jer ne mogu pobjeći njega. Nije meni toliko teško ni za mene jer ja sam navikla na sve, ali mi je žao zbog mog djeteta", kazala je reporterki Provjerenog Maji Medaković.

Bogdanka i njezina Ljilja uskoro bi se mogle i naviknuti na novi život dostojan ljubavi i topline kojima zrače.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene