441928
441928
441928
441928
441928

U Hrvatsku stiže prva grupa migranata premještenih iz Italije

  • , 30.06.2016., 17:14
  • Autor:
  • komentara

Prva skupina migranata premještena iz Italije sutra dolazi u zagrebački hotel Porin.

 
 
 
 
Prve izbjeglice stigle u zagrebački hotel Porin (Foto. Slavko Midzor/PIXSELL) - 2
Prve izbjeglice stigle u zagrebački hotel Porin (Foto. Slavko Midzor/PIXSELL) - 2

Ministarstvo unutarnjih poslova RH izvijestilo je da se dolazak prve skupine migranata, premještenih iz Italije u Hrvatsku, očekuje u petak, 1. srpnja, a bit će smješteni u Prihvatilište za tražitelje azila Porin.

"Nakon započetih aktivnosti na premještanju podnositelja zahtjeva za međunarodnu zaštitu iz Grčke i Italije, dolazak prve skupine migranata iz Republike Italije u Prihvatilište za tražitelje azila Porin očekuje se u petak, 1. srpnja oko 13 sati", objavio je MUP RH u četvrtak poslijepodne na svojim internetskim stranicama .

Migrante će ispred Prihvatilišta Porin dočekati ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević, te voditeljica Prihvatilišta Anita Dakić, navode iz MUP-a.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se