Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljena sezona

U Hrvatsku ovih dana više turista ulazi nego izlazi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički djelatnici imaju razloga za zadovoljstvo. Kako je bilo i najavljivano, vrhunac ovogodišnje sezone trajat će duže.

Jasno je to vidljivo iz današnjeg stanja u prometu. Iako je uobičajeno da se u drugom dijelu kolovoza bilježi veći broj odlazaka nego dolazaka, današnji rezultati daju razlog za optimizam.

Pročitajte i ovo Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo

Kilometarske su kolone tijekom dana bile na graničnim prijelazima i naplatnim kućicama autocesta. 'Znatno je pojačan promet na većini graničnih prijelaza', rekla je Irena Belamarić iz HAK-a. Gužve su i u trajektnim pristaništima na Jadranu.

Gužve su počele još jučer. U Hrvatsku je ušlo 267.329 putnika, a izašlo njih 241.439, Već jučerašnji dan je rezultirao sa sedam posto više dolazaka. Znači da se sezona produžava s obzirom na lijepo vrijeme.

>> Mnogima završava odmor: Kod Plovanije kolona 10 kilomenara, kod Lučkog 5

Promet je usporen i otežan. 'Imali smo par prometnih nesreća koje su znatno usporile promet. Posebno u dijelu od Zadra 1 u smjeru Svetog Roka', rekla je Belamarić.

Zbog manjeg lančanog sudara kolona pred naplatom Lučko u jednom je trenutku bila duža od 14 kilometara. Bez obzira na manje probleme, zadovoljstvo nitko ne krije. Turisti i dalje stižu na Jadran. Plaže će biti pune još najmanje sljedeći tjedan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene