Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ribič utvrdio

'U Hrvatskoj vladaju strah, nesigurnost i nepravedeni sustav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je zbog lošeg odnosa prema radu i znanju zapala u društvenu krizu, koja je prouzročila višegodišnju stagnaciju, ocijenio je na Skupštini Velikoga vijeća Matice hrvatskih sindikata v. d. predsjednika Matice Vilim Ribić.

U Hrvatskoj danas vladaju strah i nesigurnost i nepravedni sustav plaća, pri čemu se spornim proglašavaju ponajviše plaće u javnom sektoru, a zaposleni u javnim službama podsprdno nazivaju činovnicima, ustvrdio je Ribić. I ti 'činovnici' rade i važni su za funkcioniranje države, a prozivke zbog navodno previsokih plaća često koriste poslodavcima kao izlika za smanjivanje plaća u realnom sektoru, upozorio je Ribić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Slika nije dostupna Kasnili u printanju svjedožbi Profesori ogorčeni: E-matica noćna mora za prosvjetare

Matica je stoga sklopila s Institutom za financije Ugovor o istraživanju koje bi trebalo pokazati koliko zapravo ljudi radi u javnom sektoru i je li taj broj preveliki ili premali. Skupštinu Matice hrvatskih sindikata pozdravili su i čelnici drugih sindikalnih središnjica, a predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever optužio je Hrvatsku udrugu poslodavaca da je 'leglo neoliberalizma' koje potiče nepoštivanje rada.

>> Ribić za tzv. krizni porez za sve one koji su zaposleni

Sindikati smatraju da se Vlada između rada i kapitala posve svrstala na stranu kapitala, o čemu svjeodči i postavljanje bišveg čelnika HUP-a Đure Popijača na dužnost ministra gospodarstva, kao i politika koju on provodi. Na Velikom vijeću Matice danas se biraju predsjednik i zamjenik predsjednika na mandat od tri godine. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene