Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U krugu obitelji

Oni su ukinuli rad nedjeljom: "Ja sam sretan danas kao i svi moji djelatnici''

Neradna nedjelja u općini Ivankovo (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Neradna nedjelja u općini Ivankovo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Neradna nedjelja u općini Ivankovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Neradna nedjelja u općini Ivankovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Neradna nedjelja u općini Ivankovo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Neradna nedjelja u općini Ivankovo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Neradna nedjelja u općini Ivankovo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Slavonska Općina Ivankovo ukinula je rad nedjeljom, a njihove trgovine i pekarnice neće raditi ni blagdanom i to sve zahvaljujući načelniku Marku Miličeviću. Mještani Ivankova, Retkovaca i Prkovaca od sada će nedjelje provoditi u krugu obitelji.

Nakon dugo vremena neradna nedjelja u krugu obitelji.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Trenutne politike nisu dovoljne: Globalno zagrijavanje značajno će premašiti dogovorenu razinu

"Ujutro jutarnja misa, to nam je od djetinjstva ostalo, ručak se kuha, druženje s prijateljima", kaže Katarina Musić iz mjesta Retkovci.

Katarinin šef Marijan bio je prvi koji je na sugestiju načelnika pristao svoju trgovinu zatvoriti nedjeljom.

"Ja sam sretan danas kao i svi moji djelatnici. Kad mogu s obitelji i unučadi sjesti i ručati, to puno za mene znači, a i za moje djelatnike'', istaknuo je Marijan Živković, vlasnik trgovine.

A najzaslužniji čovjek na ovoj odluci ne planira stati.

"Mi ćemo uputiti pismo Vladi, smatram da će se na razini države vratiti da svaka lokalna samouprava na svom području uredi to'', kaže Marko Miličević, načelnik općine Ivankovo. Pohvalne riječi dolaze i od svećenika Ivana Begovića. "Nedjelja je obiteljski dan, dan kad se naše obitelji skupljaju na zajedničkom ručku, polaze na svetu misu. Ako im to uzmemo uzimamo im sve", rekao je.

A građani kod kojih nije to uvedeno za radnike traže prava. Prema posljednjim podacima Eurostata Hrvatska je na samom europskom vrhu. Više od 35 posto radnika radi nedjeljom, dok je europski prosjek oko 25 posto.

"Očito to ne smeta vlasti u RH, niti poslodavce, pa ni one strane lance koji dođu u RH raditi ono što kod sebe ne mogu", kaže Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene