Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku potrage

MISTERIOZNI NESTANCI Koji su razlozi i što je ključno napraviti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo ovog tjedna nestalo je sedmero maloljetnika...

Zagrebačka policija i dalje bezuspješno traga za 18-godišnjem Ivanom Blajićem koji je nestao još trećeg travnja. U Hrvatskoj se trenutačno traga za više od 2.600 osoba. Svaki tjedan nestane najmanje deset osoba među kojima su najčešće maloljetnici.

Pročitajte i ovo Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu Ilustracija Javlja policija Muškarac koji je nestao u Novom Selu je pronađen

Posljednji put 18-godišnji Ivan viđen je kako izlazi iz stana na zagrebačkom Trnju u kojem je živio s ocem. Od tada mu se gubi svaki trag.

U potragu za Ivanom uključio se je i cijeli njegov razred. Svaki stup , svaki zid oblijepljen je Ivanovom slikom. No potraga za sada traje bezuspješno.

Svog 18-godišnjeg sina Natana Mirkovića majka još uvijek traži. Nakon izlaska iz tramvaja na zagrebačkoj Knežiji izgubio mu se svaki trag.

'To je znači sada već dvije godine i mjesec dana da ga tražim', kaže majka Jarmila Mainhem.

Novih informacija o nestanku nema.

'Jedini što mi još u životu ostaje da ga tražim, sve drugo ne postoji sve drugo nije ni bitno. Najgore u svemu tome je što ste sami, nemate pomoć od nikog u svemu ste sami', kaže Jarmila.

Na stranici Neno svakog tjedna objave se imena više desetaka nestalih maloljetnih osoba. Bivši šef zagrebačkog odjela za potrage otkriva neke od razloga nestanaka.

'U mlađoj populaciji to je najčešće avanturizam, loše ocjene u školi, loši odnosi u familiji onda bolesti i onda neki kompliciraniji i drugi razlozi', nabraja Željko Pul.

U cijeloj priči, Pul navodi kako je ključno što prije reagirati.

'Što vrijeme dalje odmiče i ukoliko se ne mogu prikupiti konkretne činjenice tada je pronalazak takve osobe otežan', kaže.

Samo ovog tjedna nestalo je sedmero maloljetnika. Policija danas traži informacije za više od 2600 nestalih osoba među kojima su i nestali u domovinskom ratu.

Informacije dojavite policiji

U trenutku nestanka Ivan Blajić bio je odjeven u sive hlače, smeđu košulju kratkih rukava, tamnosmeđu jaknu i tamne tenisice.

Ivan je visok 185 centimetara, smeđe kovrčaste kose i smeđih očiju.

Ukoliko imate kakvih informacija o Ivanu, molilmo Vas da se jaite u najbližu policijsku postaju, nazovete na telefonski broj 192. Informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese nestali@nestali.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene