Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška vremena, prijatelju moj

U Hrvatskoj je 100 tisuća ljudi ovisno o kockanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč kriznim vremenima, jedna djelatnost ipak dobro posluje. Riječ je o društvima koja priređuju igre na sreću - kockarnicama, kladionicama. Neto dobit im je samo u 2013. u odnosu na godinu prije, porasla za sedam puta.

Svaki drugi Hrvat sudjeluje povremeno u igrama na sreću. I nada se dobitku. Kasina, kladionice ili obične strugalice - sreću i novčane dobitke građani sve više traže u igrama na sreću. Mnogi se nadaju da bi upravo taj jedan listić mogao riješiti njihove probleme. I što je kriza veća - promet u igrama na sreću raste.

Prema podacima Fine u 2013. godini poduzetnici u djelatnosti kockanja i klađenja ostvarili su dobit od 292,6 milijuna kuna što je sedam puta veću neto dobit nego u 2012. godini kada su zaradili 43,7 milijuna kuna.

Ante Bagarić, psihijatar, pojašnjava: 'Razvijaju se nezrele fantazije da se novac može zaraditi bez rada. Što je društvo više u krizi te fantazije sve više rastu i nanose ogromnu štetu.'

Križevci: Zaprijetio djelatnici kladionice i uzeo novac

Pročitajte i ovo Ilustracija statistike za 2023. Hrvati prošle godine osvojili milijune! Evo koja igra na sreću im je bila najunosnija Slika nije dostupna Prednjači Hrvatska lutrija U godinu dana 2,7 milijardi kuna: Prihodi od kockanja i klađenja najviši u proteklih 16 godina

Računa se da svaki drugi Hrvat povremeno sudjeluje u igrama na sreću. Stručnjaci, kažu, njih gotovo 100 tisuća su ovisnici.

'Ako uložite u kockarnicu 20 kuna dobit ćete 0 kuna, ako uložite 200 kn dobit ćete 0 kuna, a isto toliko ćete dobiti i ako uložite 10 tisuća kuna. Rezultat će uvijek biti takav - i taj novac više nikada nećete vratiti', smatra Bagarić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene