Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacao letke u Saboru

'U Hrvatskoj glavnu riječ vode KOS i UDBA'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Društva bivših političkih zatvorenika Radomir Pejić bacio je danas s galerije u sabornici letke kojima je od zastupnika zatražio žurno donošenje lustracijskih zakona.

U letku potpisanom sa 'zatvorenici savjesti' stoji, među ostalim, da 'i nakon pada komunizma, u svim strukturama vlasti i javnom životu RH, glavnu riječ vode komunisti i njihov štit i mač KOS i UDBA'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović NA RUBU VIDEO ''O jeb...'' - Milanović zamalo opsovao: Pitanje reportera Dnevnika Nove TV bilo mu je jednostavno previše Slika nije dostupna Uzrok nepoznat VIDEO Jeziva snimka kruži društvenim mrežama, na desetke ptica popadalo po ulicama i uginulo: "Samo da nije ptičja gripa"

Za bivše komuniste kaže se da su ucjenjivi dio administracije i glavni nositelji korupcije. Od Sabora se traži da žurno donese zakon kojim će se iz prosvjete, pravosuđa, medija itd. 'ukloniti arhitekti i počinitelji komunističkih zločina', te da 'odmah prestanu ubojstva i progon bivših hrvatskih političkih zatvorenika koji te strukture čine u ime RH'.

Traže, također, da se izbornim zakonom žurno onemogući biranje osoba s komunističkom i udbaškom prošlošću u strukture vlasti.

Pejića je do dolaska policije zadržala saborska straža, a šefica saborskog Ureda za odnose s javnošću Ružica Šimonović novinarima je rekla da je Pejić svoj posjet najavio još krajem veljače. Pejić je 70-ih osuđen na osam godina robije zbog 'širenja neprijateljske propagande'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene