Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Vlade

U Hrvatskoj će se održati 3 NATO-ve vježbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u međunarodnim NATO/PfP vojnim vježbama, a prema kojoj će se tri održati u Hrvatskoj, a hrvatski vojnici sudjelovat će i u pet u inozemstvu.

Odlukom se određuje održavanje tri međunarodne NATO/PfP vojne vježbe na području Republike Hrvatske i to: 'CMX 2011' u ožujku 2011., 'ADRIATIC VIKING 2011' u travnju i svibnju 2011. i 'IMMEDIATE RESPONSE 2011' u lipnju 2011. godine.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

>> Iduće dvije godine Hrvatska u Afganistan šalje 350 vojnika

Pripadnici OS RH sudjelovali bi i na pet međunarodnih vojnih vježbi u inozemstvu, uz koje će sudjelovati oružane snage država članica NATO-a i država članica Partnerstva za mir.

Vježbe u Norveškoj, SAD-u, Crnoj Gori i Grčkoj

Oružane snage RH sudjelovat će na sljedećim međunarodnim NATO/PFP vojnim vježbama izvan Republike Hrvatske i to: 'NOREX 2011' u veljače 2011. godine, u Kraljevini Norveškoj i Sjedinjenim Američkim Državama, 'ADRION CAX 2011' u ožujku 2011. godine u Helenskoj Republici, 'PHOENIX EXPRESS 2011' u svibnju 2011. godine u Helenskoj Republici, 'CROMINN 2011' u svibnju i lipnju 2011. godine u SAD-u te 'ADRION 2011 LIVEX/MAREX' u lipnju 2011. godine u Crnoj Gori.

Vlada je donijela i Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika OS RH u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda te Odluka o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika OS RH u mirovnoj operaciji u Afganistanu (ISAF).

Predmetnom Odlukom predlaže se u veljači 2011. izvršiti redovitu rotaciju pripadnika OS RH u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) i uputiti do 31. prosinca 2011. u svojstvu vojnog promatrača na godinu dana jednog pripadnika OS RH.

Redovita rotacija pripadnika OS RH

Ujedno se predlaže u ožujku 2011. izvršiti redovite rotacije pripadnika OS RH u Zapadnoj Sahari (MINURSO), na Cipru (UNFICYP) i Golanskoj visoravni (UNDOF), upućivanjem jednog pripadnika OS RH u svojstvu vojnog promatrača do 31. prosinca 2011. godine.

Odlukom o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika OS RH u mirovnoj operaciji u Afganistanu (ISAF) predlaže se u veljači i ožujku 2011. godine izvršiti redovitu rotaciju pripadnika OS RH u mirovnoj operaciji u Afganistanu (ISAF) te u mirovnu operaciju u Afganistan uputiti na rok do sedam mjeseci 314 pripadnika OS RH, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene